Μείον μία Ferrari Enzo μετά από σφοδρή σύγκρουση με δέντρο


To εξαιρετικά σπάνιο κεντρομήχανο sportscar που φέρει το όνομα του ιδρυτή της Ferrari, είχε άσχημη κατάληξη κατά τη διάρκεια βόλτας σε ολλανδικό δρόμο. Δείτε πόσες μονάδες κατασκευάστηκαν συνολικά.

  • 19/1/2022

Τα καλά νέα είναι ότι ο οδηγός μετά τη σύγκρουση της Enzo Ferrari στην ολλανδική πόλη Baarn, είναι μια χαρά στην υγεία του. Τα κακά νέα, ωστόσο, είναι ότι το σπάνιο sportscar υπέστη τεράστια ζημιά που θα στοιχίσει πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ προκειμένου να έρθει στην αρχική μορφή. Συμφέρει, λοιπόν, να προχωρήσει κανείς στην αποκατάστασή του μοντέλου; Φυσικά, αφού μόλις 399 κομμάτια εξήλθαν απ’ την γραμμή παραγωγής και καθένα από αυτά είναι πολύτιμα για να σαπίζουν σε κάποια μάντρα, με τη αξία τους να υπολογίζεται στα 3.000.000€.

Η Ferrari Enzo παρουσιάστηκε το 2002 ως αντικαστράτια της F50 και αποτελεί ένα εμβληματικό αυτοκίνητο αφού φέρει το όνομα του ιδρυτή της εταιρείας. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή μόλις 349 μονάδων ωστόσο η μεγάλη ζήτηση πρόσθεσε ακόμη 50 οχήματα στην παραγωγή, με το συνολικό αριθμό να σταματά στα 399. Στη θέση του κινητήρα βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 των 6 λίτρων που αποδίδει 660 PS και έχει μέγιστη ροπή 657 Nm/5.500 rpm. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στην Enzo να επιταχύνει τα 0-100 km/h σε 3,6 sec και η τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 km/h.

Αυτή η δύναμη -εικάζουμε πως-ήταν πέραν των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου οδηγού ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι μηχανικός στην ολλανδική αντιπροσωπεία της Ferrari όπου ανήκει το κατεστραμμένο πλέον αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή σημειώνεται πως το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο σημείο ήταν ολισθηρό, με τον οδηγό να χάνει αστραπιαία τον έλεγχο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει η πρόσκρουση με δέντρο, να ανοίξουν οι αερόσακοι, να φύγουν από τη θέση τους οι δύο δεξιοί τροχοί και να καταστραφούν τόσο ο μπροστά όσο και ο πίσω προφυλακτήρας.