Mείωση κερδών για το BMW Group


Δύσκολη, ομολογουμένως, χρονιά ήταν το 2016 για το BMW Group. Σημείωσε την πιο ασθενή κερδοφορία του από το 2010 τη στιγμή, μάλιστα, που έχασε και το στέμμα των παγκόσμιων πωλήσεων μεταξύ των premium μαρκών ανά τον κόσμο.

  • 9/3/2017

 

Βέβαια το 2016 αυξήθηκαν σημαντικά τα ποσά που η εταιρία του Μονάχου δαπάνησε για τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Έτσι το περιθώριο κέρδους της υποχώρησε στο 8,9% έναντι 9,2% το 2015. Τα κέρδη του ομίλου προ φόρων και τόκων μειώθηκαν στα 9,39 δις ευρώ.

«Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στην υλοποίηση της στρατηγικής μας που περιλαμβάνει εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων» δήλωσε ο CEO του Group Harald Krueger. «Από το 2019 και στο εξής η πλειοψηφία των μοντέλων μας θα είναι ηλεκτρικά ή θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες, κι αυτό είναι για μας μια πρόκληση. Είναι γεγονός πως η BMW επικεντρώνει την δαπάνη των πόρων της στις μελλοντικές καινοτομίες αντί να κυνηγά βραχυπρόθεσμα τον όγκο των πωλήσεων» συνέχισε.

Η ΒΜW σχεδιάζει να ξεκινήσει την αυτόνομη οδήγηση στο ηλεκτρικό μοντέλο της με το όνομα iNext που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021 και θα αποτελέσει το όχημα που θα την ξαναφέρει στην κορυφή των πωλήσεων, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των υπευθύνων της γερμανικής μάρκας.

Όσο για το άμεσο μέλλον, η ΒΜW εκτιμά ότι η ανανεωμένη 5άρα και το νέας γενιάς MINI Countryman θα την βοηθήσουν να σημειώσει πολύ καλύτερες πωλήσεις τη φετινή χρονιά αν και κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει την παγκόσμια πολιτική και οικονομική αστάθεια.