Μείωση πωλήσεων προβλέπει η VW για το 2020


Σύμφωνα με τον Herbert Diess, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen, οι πωλήσεις αυτού αναμένεται να μειωθούν το 2020.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΑΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/11/2019

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Herbert Diess, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου VAG, με μετόχους αυτού και αναλυτές της αγοράς αυτοκινήτου, ανέφερε ότι αναμένει μείωση των πωλήσεων για την επόμενη χρονιά. Ο κ. Diess, αναπροσάρμοσε την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών στο 20%, αντί του 25% που είχε ανακοινωθεί αρχικά, συγκριτικά με αυτές του 2016. Ο ίδιος είπε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων παρουσιάζουν μια κάμψη σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που φαίνεται με ουσιαστικό τρόπο στην κινεζική αγορά.

Παρά τις αναμενόμενες μικρότερες πωλήσεις, τα αρμόδια στελέχη του Ομίλου επιμένουν την πρόβλεψή τους για τη διατήρηση των λειτουργικών κερδών για το 2020 στο ίδιο επίπεδο με εφέτος. Ο κ. Frank Witter, επικεφαλής των Οικονομικών, δήλωσε ότι ο Όμιλος Volkswagen είναι πολύ ευέλικτος σε ένα διαρκώς δυσκολότερο οικονομικό περιβάλλον.

Όπως είναι γνωστό, ο Όμιλος σκοπεύει να επενδύσει 60 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη πενταετία για την ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών που να αφορούν στην ηλεκτροκίνηση και των εξηλεκτρισμό των μοντέλων των εταιρειών που τον απαρτίζουν. Όπως διευκρινίστηκε, τα 14,4 δισεκατομμύρια από αυτά θα αφορούν στην ανάπτυξη λογισμικού και ψηφιακών υπηρεσιών.