Mercedes-AMG: 55 χρόνια επιτυχιών! (Video)


Η Mercedes-AMG γιορτάζει τα 55α γενέθλια της με μια νέα διαφημιστική καμπάνια και ένα σχετικό βίντεο που δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/6/2022

Όλα ξεκίνησαν από τους μηχανικούς και ιδρυτές της Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher που ίδρυσαν την AMG το 1967. Σήμερα, 55 χρόνια μετά, η Mercedes-AMG έχει θέσει επανειλημμένα τα πρότυπα στην αγορά των σπορ αυτοκινήτων, γράφοντας έτσι μια εντυπωσιακή ιστορία επιτυχίας και το όνομα AMG είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα αυτοκίνητα επιδόσεων.

Το 2022 βρίσκει την εταιρεία με ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο με δική του μονάδα κατασκευής κινητήρων, περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους υψηλής εξειδίκευσης και ένα μοναδικό χαρτοφυλάκιο οχημάτων. Η νέα καμπάνια της μάρκας αποτυπώνει αυτή την εξαιρετική εξέλιξη με το σλόγκαν "55 χρόνια - αλλάζοντας το παιχνίδι" και ταυτόχρονα δείχνει το μέλλον.

Το μέλλον μας δείχνουν σήμερα οι νέες δημιουργίες της μάρκας, όπως η Mercedes-AMG ONE με τη σύγχρονη τεχνολογία υβριδικής κίνησης από τη Formula 1 με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και συνολικά 1063 άλογα.

Το πρωτότυπο Vision AMGμας προσφέρει μια ματιά στο μέλλον. Κάτω από το κέλυφος του τετράθυρου κουπέ βρίσκεται η πλατφόρμα AMG.EA, η οποία αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται στο Affalterbach για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων με επαναστατική τεχνολογία e-drive.

«Η AMG επανεφευρίσκει τον εαυτό της ξανά και ξανά εδώ και 55 χρόνια. Όπως συνέβαινε κάποτε με τους ιδρυτές μας, υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο πνεύμα αισιοδοξίας στο Affalterbach σήμερα. Η πορεία είναι σαφώς καθορισμένη για ένα ηλεκτρισμένο μέλλον. Και όπως σε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα πρότυπά μας για τα μελλοντικά έργα είναι εξαιρετικά υψηλά. Είμαι περήφανος που μπορούμε να βασιστούμε στους καλύτερους υπαλλήλους μας. Επειδή είναι πραγματικοί game changers που κάνουν την AMG τόσο ξεχωριστή. Και θέλουμε να το τονίσουμε εξίσου με την καμπάνια μας», λέει ο Philipp Schiemer, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-AMG.

Στο βίντεο της καμπάνιας με τίτλο «55 χρόνια - αλλάζοντας το παιχνίδι» πρωταγωνιστούν αυτοκίνητα σταθμοί στην ιστορία της εταιρείας, όπως η αγωνιστική 300 SEL 6.9 AMG, η 300 E 5.6 , η SLS AMG Electric Drive και η AMG One. Από το βίντεο δε θα μπορούσαν να λείπουν οι διάσημοι Brand Ambassadors της Mercedes-AMG, όπως οι Will.i.am, Susie Wolff, David Coulthard και Lewis Hamilton.