Μercedes-Benz EQC: Καθυστερεί λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία των μπαταριών


Αναβολή για το Νοέμβριο παίρνει το ηλεκτρικό EQC της Mercedes-Benz λόγω προβλημάτων που υπάρχουν στην προμήθεια των μπαταριών του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/2/2019

Φαίνεται ότι η μετάβαση στην πλήρως ηλεκτρική εποχή δεν είναι και τόσο εύκολη ακόμα και για τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, καθώς οι αναβολές στην έναρξη παραγωγής των μοντέλων τους προκύπτουν η μία μετά την άλλη. Έτσι μετά τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του Audi e-Tron έρχεται και η Mercedes-Benz να βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να αναβάλει την είσοδο στην αγορά του πλήρως ηλεκτρικού EQC.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, η παραγωγή του EQC θα καθυστερήσει για μερικούς μήνες, λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία των μπαταριών από την εταιρία Accumotive. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το αυτοκίνητο θα παραδοθεί με βάση το πρόγραμμα, δηλαδή στα μέσα της χρονιάς, σε λίγους VIP πελάτες, ενώ η ευρεία παραγωγή του θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο στην καλύτερη περίπτωση.

Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι το μικρό χρονικό διάστημα που θα καθυστερήσει το EQC όσο το γεγονός ότι τελικά τo e-Tron της Audi θα προλάβει να βγει πρώτο στην αγορά. Πολύ δε περισσότερο όταν το τελευταίο είχε και αυτό παρουσιάσει σημαντική καθυστέρηση με βάση το αρχικό πρόγραμμα της παρουσίασής του.

Υπενθυμίζουμε ότι το EQC θα έχει ισχύ στα 408 άλογα και ροπή στα 765 Nm. Οι επιδόσεις θα είναι 5,1 δευτερόλεπτα και 180 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα. Χάρη δε στην μπαταρία των 80 kWh μπορεί να φθάσει αυτονομία έως και τα 450 χιλιόμετρα, με βάση τον κύκλο NEDC.