Mercedes-Benz GLB: Οι Γερμανοί βάζουν τέλος στην αναμονή


Η στιγμή της αποκάλυψης για την έκδοση παραγωγής της Mercedes-Benz GLB έφτασε. Το επταθέσιο SUV της γερμανικής φίρμας θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στις 11 Ιουνίου αποτελώντας μια σημαντική προσθήκη στην γκάμα των Γερμανών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/6/2019

Μετά από αναμονή αρκετών μηνών, η Mercedes-Benz δημοσιοποίησε την ημερομηνία της παγκόσμιας πρεμιέρας της νέας και πολλά υποσχόμενης GLB.

Το νέο SUV της γερμανικής φίρμας θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το πρωί της 11ης Ιουνίου, καλύπτοντας το κενό ανάμεσα στην GLA και στην πρόσφατα ανανεωμένη GLC.

Ωστόσο, η GLB θα αποτελέσει κάτι παραπάνω από ένα μεσαίου μεγέθους SUV, προσφέροντας επτά θέσεις στον θάλαμο επιβατών και όλη εκείνη την τεχνολογία που θα την καθιστά ίσως το πιο προηγμένο δείγμα της κατηγορίας της.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ίδια η Mercedes-Benz την χαρακτηρίζει «έξυπνη» όπως ένα smartphone και πρακτική όσο ένα πολυεργαλείο.

Κρίνοντας πάντως από το μέγεθος και τις υπόλοιπες προδιαγραφές της, οι κινητήρες που πρόκειται να τοποθετηθούν στη βάση της γκάμας της θα είναι τα τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel των 2,0 λίτρων, ενώ μάλλον απίθανη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία εκδόσεων με κίνηση στους δύο τροχούς.

Περισσότερα στοιχεία για την επταθέσια Mercedes-Benz GLB πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, πριν φτάσουμε στον Σεπτέμβριο και τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης όπου το γερμανικό SUV θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση μπροστά στο κοινό.