Mercedes: Δεν θα έρθει άλλο hypercar με μοτέρ F1 - Ηλεκτρικός ο διάδοχος της One


Η Mercedes-AMG ξεκαθαρίζει πως η One ήταν η τελευταία του είδους της, καθώς θα τη διαδεχτεί ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar στο απώτερο μέλλον.

  • ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/1/2023

Η Mercedes-AMG One έφερε την υβριδική μονάδα ισχύος της Formula 1 στους δημόσιους δρόμους. Ήταν, όμως, ένα project που χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια από τη φάση της κατασκευής να μπει στη φάση της παραγωγής, με προβλήματα στην λειτουργία του μοτέρ και των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που αυτό φέρει.

275 θα βγουν από το εργοστάσιο της εταιρείας, με τις πρώτες να έχουν ήδη παραχθεί.

Μιλώντας στο site Car Sales, ο επικεφαλής εξέλιξης της Mercedes-AMG, Steffan Jastrow, εξήγησε, βέβαια, πως δεν υπάρχει ακόμα πλάνο για διάδοχο στην One:

«Πιστεύω πως ήταν κάτι το μοναδικό, ήταν πολύ δύσκολο να μπει στην παραγωγή αυτό το μοντέλο, και το ξέρω γιατί ήμουν υπεύθυνος για αυτό. Δεν θα υπάρξει διάδοχος, όχι με την έννοια που υφίσταται τώρα.»

Τόνισε, δε, πως το εγχείρημα ήταν δύσκολο εξ αρχής και πως δεν πρόκιεται να επαναληφθεί από καμία εταιρεία: 

«Δεν θα έλεγα πως δεν θα έχουμε ποτέ ένα νέο hypercar, αλλά δεν έχουμε ακόμα πλάνα για αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να βασίζεται σε μοτέρ Formula 1. Αν ήθελε κάποια εταιρεία να φέρει κινητήρα από τη Formula 1 σε όχημα παραγωγής, θα έπρεπε να το κάνει όταν το κάναμε εμείς.»

Όσο για το μέλλον των hypercars από την πλευρά της γερμανικής μάρκας, ο Jastrow έδειξε μία όδο: αυτή της ηλεκτρικής ενέργειας:

«Με τους κανονισμούς Euro 7, δεν υπάρχει πια η δυνατότητα να φέρεις θερμικό κινητήρα από τη Formula 1 σε επιβατικό όχημα και να περάσει τους ελέγχους για τις εκπομπές αερίων. Σε έναν αμιγώς ηλεκτρικό κόσμο είναι πιο εύκολο να κάνεις ένα τέτοιο hypercar.»