Mercedes: Έρχονται Maybach EQS SUV και ηλεκτρική G-Class το 2024!


Η Mercedes ανακοίνωσε τα σχέδια της για το πέρασμα στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και στο περιθώριο της διαδικτυακής παρουσίασης μάθαμε δύο ειδήσεις που έκαναν αίσθηση. Πότε έρχονται η Mercedes-Maybach EQS SUV και η πλήρως ηλεκτρική G-Class. 

  • 23/7/2021

Η Mercedes μπαίνει για τα καλά στο τρένο της ηλεκτροκίνησης και επιταχύνει τα «ηλεκτρικά» σχέδιά της με στόχο το 50% των προϊόντων της να είναι υβριδικό ή πλήρως ηλεκτρικό έως το 2025. Μόλις χθες στην διαδικτυακή παρουσίαση στους εκπροσώπους του τύπου ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Ola Kallenius, ανέλυσε διεξοδικά το πλάνο της εταιρείας και το χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2030 για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της Mercedes.

Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 3 νέες ολοκαίνουριες πλήρως ηλεκτρικές  πλατφόρμες, πάνω στις οποίες θα βασιστούν όλα τα μοντέλα της γκάμας της γερμανικής εταιρείας από το 2025.

Η Britta Seeger, η οποία είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στη Mercedes-Benz, επιβεβαιώνει επίσημα από τη μεριά της κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ότι το ντεμπούτο των EQE SUV και EQS SUV θα γίνει τον επόμενο χρόνο. Επιπλέον, έδωσε ακόμα μία πληροφορία που δεν γνωρίζαμε έως τώρα, πως μία έκδοση Mercedes-Maybach της EQS SUV βρίσκεται στα σκαριά.

Η πρώτη teaser εικόνα της Maybach EQS SUV που δημοσιεύτηκε επιβεβαιώνει ότι θα έχει μοναδικά σχεδιασμένα πολύ λεπτά πίσω φώτα για να ξεχωρίζει από το sedan EQS, αν και θα έχουν παρόμοια LED «υπογραφή». Το μόνο που μπορεί να φανεί είναι η διχρωμία κόκκινου μαύρου και το σήμα Maybach στην πίσω κολόνα.

Η Seeger επιβεβαιώνει επίσης ότι μια πλήρως ηλεκτρική G-Class βρίσκεται στα σχέδια της εταιρείας για το 2023 ή 2024. Μία πρόσφατη φημολογία μάλιστα, έλεγε πως ένα πρωτότυπο που θα μας δίνει μια ιδέα για το μοντέλο θα μπορούσε να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Έκθεση IAA στο Μόναχο.

Η στρατηγική της πλήρους μετάβασης στα EV της Mercedes ξεκινά από το 2022, έχοντας ως στόχο να διαθέτει ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα σε κάθε κατηγορία που δραστηριοποιείται. Από το 2025, κάθε νέο μοντέλο που λανσάρει η Mercedes θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό. Αυτό θα περιλαμβάνει και τα αυτοκίνητα από το τμήμα AMG. «Αυτά τα επερχόμενα AMG θα θέτουν τα όρια από την άποψη της αποδοτικότητας και της αεροδυναμικής. Και θα υπάρξουν πολλά περισσότερα χαρακτηριστικά για να γίνουν αυτά τα αυτοκίνητα πραγματικά AMG σε έναν ηλεκτρικό κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Seeger.

Για να δημιουργήσει όλα αυτά τα οχήματα, η Mercedes αναπτύσσει νέες διαφορετικές πλατφόρμες που θα είναι μόνο ηλεκτρικές. Η MMA για compact μοντέλα φτάνει στην παραγωγή το 2024. Αργότερα, η MB.EA θα είναι έτοιμη για τα μεσαία και μεγάλα επιβατικά αυτοκίνητα. Η AMG.EA θα είναι ειδικά κατασκευασμένη για μοντέλα με το σήμα AMG. Τέλος, η VAN.EA θα αφορά τα επαγγελματικά μοντέλα.