Mercedes Benz EQG: Η G-Class μετασχηματίζεται σε ηλεκτρικό τετρακίνητο τζιπ!


Αναπόφευκτα, όπως δήλωσε και ο CEO της Mercedes Benz, Ola Kallenius, το θηριώδες μοντέλο των Γερμανών θα μπει στην πρίζα!

  • 21/7/2021

Γνωρίζουμε ήδη ότι η Mercedes-Benz εργάζεται σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της G-Class, ένα μοντέλο που ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kallenius περιέγραψε ως… αναπόφευκτο.

Μια νέα πληροφορία που προέρχεται από τη γερμανική ιστοσελίδα Mbpassion αναφέρει ότι το επερχόμενο EQG θα κάνει το ντεμπούτο του ως concept τον Σεπτέμβριο στο IAA Mobility Show στο Μόναχο, που ως γνωστόν παίρνει τη σκυτάλη από την πάλαι ποτέ διάσημε έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, η γερμανική εταιρεία, όπως ακριβώς με την AMG και την Maybach, θάλει να κάνει ξεχωριστή μάρκα της G-Class!

Η ηλεκτρική G-Class θα ονομάζεται EQG, εμπλουτίζοντας την σειρά EQ. Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις - EQG 560 και EQG 580. Ενώ στο παρελθόν δεν είχαμε πληροφορίες σχετικά με την τεχνική βάση της ηλεκτρικής G-Class, ενώ τώρα φημολογείται ότι το μοντέλο θα διατηρήσει το τωρινό πλαίσιο, απλά θα εξοπλιστεί με έναν ηλεκτρικό κινητήρα.

Όπως αναμενόταν για ένα μοντέλο G-Wagen, έτσι και το EQG θα έχει τετρακίνηση με τρία διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος. Το EQG 580 πιθανότατα θα διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με συνολική απόδοση 516 ίππων και 828 Nm ροπής.

Μία μπαταρία 108 KWh τοποθετημένη στο δάπεδο προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων, παρά το βάρος και τον όγκο του αυτοκινήτου. Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το EQG 560, πιθανότατα θα είναι μία πιο προσιτή παραλλαγή του EQG 580.

Τα μοντέλα EQ με που βασίζονται σε αντίστοιχες εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες, δηλαδή η EQA (GLA), η EQB (GLB) και η EQC (GLC) διαθέτουν επανασχεδιασμένα πάνελ αμαξώματος προκειμένου να διαφοροποιηθούν από τις συμβατικές παραλλαγές τους. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με την EQS που είναι ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο σε σύγκριση με την S-Class, ωστόσο αναμένεται για την  EQG να διατηρήσει την κατασκευαστική αρχιτεκτονική της συμβατικής G-Class με δεδομένο και την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της (4Χ4).

Το αμάξωμα με γωνίες, οι κλασικές αναλογίες εκτός δρόμου, το ύψος από το έδαφος και οι ελάχιστες προεξοχές θα μεταφερθούν στην EQG, ενώ ένα πιο αεροδυναμικό εμπρόσθιο μέρος με μια καλυμμένη μάσκα θα είναι οι πρώτες αλλαγές που θα γίνουν.

Ενώ πιθανότατα η EQG θα αποκαλυφθεί στο Μόναχο μεταξύ 7-12 Σεπτεμβρίου του 2021, η έκδοση παραγωγής θα ακολουθήσει αργότερα, είτε το 2022 είτε το 2023. Αυτή δεν θα είναι η μόνη εξέλιξη  της σειράς G-Class, καθώς αναμένεται και η πιο ικανή Mercedes-AMG G-Class 4×4 Squared.