Mercedes G63 6x6: Ένα εξακίνητο θηρίο με περιορισμό χιλιομέτρων!


Στα σίγουρα η συγκεκριμένη Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 δεν μπορεί να θεωρηθεί ό,τι πιο πρακτικό για τις καθημερινές μετακινήσεις και τα ψώνια. Παρόλα αυτά, είναι κρίμα να μην μπορεί κανείς να την ευχαριστηθεί όσο θέλει!

  • 10/11/2020

Στην προκειμένη περίπτωση θα ταξιδέψουμε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, για ένα από τα πιο extreme, περιορισμένης παραγωγής οχήματα που έχουν παρουσιαστεί ποτέ. Ο λόγος για μία Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, που κατασκευάστηκε το 2014 και ταξίδεψε μέχρι την Ιαπωνία για να βρει τον πρώτο της ιδιοκτήτη. Αυτός την χάρηκε όσο ήθελε και κατόπιν την πούλησε, πέρυσι, σε έναν άλλο ενδιαφερόμενο στις ΗΠΑ.

Το πρόβλημα, στην προκειμένη περίπτωση, έγκειται στο ότι η άδεια εισαγωγής το θέλει ως όχημα «show or display», δηλαδή κυρίως για επιδείξεις και όχι σαν κανονικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης. Αυτό το επιβεβαιώνουν επίσημοι φορείς όπως η NHTSA, δίνοντας ωστόσο τη δυνατότητα να καλύπτει οδικώς μέχρι 2.500 μίλια (κάτι περισσότερο από 4.000 χιλιόμετρα) ετησίως.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο νέος ιδιοκτήτης του μπορεί μεν να το χαρεί, όχι όμως τόσο όσο θέλει. Στο κοντέρ της η G63 AMG 6×6 έχει αυτή τη στιγμή 79.000 km και, όπως φαίνεται, τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να βάλει πολλά περισσότερα… Το θετικό εδώ είναι πως διατηρώντας τον αριθμό των χιλιομέτρων χαμηλά, ο ιδιοκτήτης του θα καταφέρει να το πουλήσει σε καλύτερη τιμή στο μέλλον.

Το αρνητικό, πάλι, είναι ότι με ένα θηρίο 5,5 λίτρων, 536 ίππων και 760 Nm ροπής, που μεταφέρει την κίνησή του και στους έξι τροχούς, σε ποσοστό 30:40:30 (υπό φυσιολογικές συνθήκες), με απίστευτες δυνατότητες εκτός δρόμου κίνησης, είναι κρίμα να έχεις τον κόφτη όχι στο κοντέρ αλλά στα χιλιόμετρα…