Mercedes: Στις 20 Ιανουαρίου η πρεμιέρα της επαναστατικής EQA


Η στιγμή της αποκάλυψης για την περίφημη Mercedes-Benz EQA έφτασε τοποθετώντας τη γερμανική φίρμα στην κατηγορία των συμπαγών διαστάσεων ηλεκτροκίνητων SUV.

  • 15/1/2021

Ονομάζεται EQA και φιλοδοξεί να αποτελέσει το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της Mercedes. Ουσιαστικά πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο alter ego της μέχρι σήμερα γνωστή GLA, με την οποία δεν θα μοιράζεται μόνον την πλατφόρμα αλλά και αρκετά στοιχεία σχεδιασμού.

Αν και οι εμφανίσεις του υπό εξέλιξη πρωτότυπου δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία μας, οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες σε σχέση με τις τεχνικές προδιαγραφές του είναι λιγοστές.

Κατά πάσα πιθανότητα, η Mercedes-Benz EQA θα διαθέτει δύο εκδόσεις ισχύος, με την EQA 250 να αποδίδει 190 ίππους, ενώ η κατά πολύ ισχυρότερη έκδοση θα φτάνει τους 272 ίππους όντας εξοπλισμένη με δύο ηλεκτροκινητήρες και ως εκ τούτου τετρακίνητη.

Διαφοροποιήσεις θα προκύψουν και ως προς την ενεργειακή χωρητικότητα των συσσωρευτών, ενώ ένα ακόμα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι η αυτονομία του αυτοκινήτου.

Πολύ δύσκολα πρόκειται να δούμε αριθμούς μικρότερους των 300 χιλιομέτρων, αν και ο στόχος για τη μικρότερη σε διαστάσεις και πιο προσιτή ηλεκτροκίνητη Mercedes-Benz θα πρέπει να είναι τα 400 χιλιόμετρα.

Όλα τα παραπάνω πρόκειται να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η παγκόσμια ψηφιακή πρεμιέρα του αυτοκινήτου.

Εκείνη την ημέρα είναι πολύ πιθανόν να μάθουμε και την ημερομηνία λανσαρίσματος της Mercedes-Benz EQA, όπως και την τιμή των εκδόσεών της στις σημαντικότερες ευρωπαϊκέςαγορές.

Διαβάστε ακόμα:

Δοκιμάζουμε τη νέα, hi-tech και πρακτική Mercedes-Benz GLA 200

Στην Ελλάδα οι plug-in υβριδικές Mercedes GLA και CLA