Πωλείται η πιο όμορφη Ferrari των τελευταίων ετών


Η Ferrari J50 είναι μία από τις 10 που κατασκευάστηκαν και βγαίνει στο σφυρί χωρίς να έχει κάνει ούτε χιλιόμετρο.

  • 17/2/2019

Για πολλούς είναι η ομορφότερη Ferrari που κατασκεύασε το εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια. Η J50 είναι ένα ειδικό μοντέλο που δημιουργήθηκε για να γιορταστούν τα 50 χρόνια της παρουσίας της Ferrari στην Ιαπωνία και κατασκευάστηκε σε μόλις 10 κομμάτια.

Βασιζεται πάνω στην 488 Spider όμως έχει ένα εντελώς νέο και πολύ όμορφο αμάξωμα που την κάνει πραγματικά ξεχωριστή. Κανείς δεν γνωρίζει την τιμή με την οποία πωλήθηκαν από το εργοστάσιο τα 10 αυτά κομμάτια, αν και πολλοί λένε ότι μπορεί να αγγίζει και τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη που βγαίνει προς πώληση είναι ένα πραγματικά μοναδικό κομμάτι, καθώς ο ιδιοκτήτης της την φύλαξε χωρίς να κάνει χιλιόμετρο. Ίσως ο σκοπός του να ήταν να βγάλει αρκετά χρήματα, καθώς όπως αναμένεται η πώλησή της μπορεί και να διπλασιάσει το προαναφερθέν νούμερο, με δεδομένη την σπανιότητά της.

Χρησιμοποιεί όπως και η 488 Spider τον twin turbo V8 των 3,9 λίτρων με τα 680 άλογα στους πίσω τροχούς. Αν και στο αμάξωμα υπάρχουν αρκετές διαφορές, στο σαλόνι δεν έχουν υπάρξει επεμβάσεις. Όπως βλέπουμε πάντως το body kit είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με διαφορετική μάσκα, αποκλειστικούς τροχούς, ένα μεγάλο κάλυμμα για τον κινητήρα και τέσσερα φωτιστικά σώματα πίσω μεταξύ πολλών άλλων.

Τώρα αν αξίζει όλα αυτά τα χρήματα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Μία Ferrari και μάλιστα μία τόσο σπάνια Ferrari, προφανώς και δεν ανήκει στην σφαίρα της λογικής και των απλών αυτοκινήτων.