Μια διαφορετική Porsche 356


Κατασκευάστηκε για να μεταφέρει το νιόπαντρο ζευγάρι με ιδιαίτερο στυλ. Αυτή η μοναδική Porsche 356 έχει μια ξεχωριστή ιστορία και διατίθεται προς πώληση από τον οίκο Sotheby's.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK USA, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/7/2019

Την Porsche 356 την γνωρίζουμε ως ένα σπορ όχημα και ως «προπάτορα» της 911. Όχι ως ένα γαμήλιο αυτοκίνητο. Η επιμηκυσμένη 356 του 1953 που βλέπουμε στις φωτογραφίες κατασκευάστηκε κατά παραγγελία από έναν Αμερικανό, τον John Dixon, οποίος ήθελε να μεταφέρει με αυτή την κόρη του στην εκκλησία όπου επρόκειτο να παντρευτεί. Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε τον Don Boeke της εταιρείας «Egyptian Custom Body» και διέθετε αερανάρτηση και κινητήρα από την 912.

Ο κ. Dixon ήταν συλλέκτης αυτοκινήτων και -μεταξύ άλλων- είχε μια σειρά από σπάνιες Porsche, μία εκ των οποίων ήταν και το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το εσωτερικό του είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για την περίσταση. Το ζευγάρι είχε στη διάθεσή του μεγάλο χώρο, πίσω από το κάθισμά τους είχε διαμορφωθεί πορτμπαγκάζ, ενώ υπάρχει μοκέτα στο πάτωμα και τραπεζάκι για να την τοποθέτηση ποτηριών και σαμπάνιας. 

Η συλλογή αυτοκινήτων του κ. Dixon ονομάζεται «Taj Ma Garaj» και πλέον ανήκει στον οίκο δημοπρασιών «Sotheby's». Η συγκεκριμένη Porsche 356 αναμένεται να βγει σε δημοπρασία τον προσεχή Σεπτέμβριο, χωρίς να υπάρχει εκτίμηση για την τιμή εκκίνησης, προς το παρόν.