Μια κλασική Jaguar σώθηκε από την καταστροφή και ψάχνει το νέο της σπίτι (video)


Μπορεί να μην του φαίνεται, όμως το αμάξωμα αυτής της Jaguar Mark X του 1964 είναι άσπρο.

  • ΦΩΤΟ: Detail Dane - YouTube
  • 24/3/2024

Η συγκεκριμένη Jaguar Mark X κατασκευάστηκε το 1964 κι αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κλασικά αυτοκίνητα εκείνης της δεκαετίας. Κι όμως, πέρασε τουλάχιστον 30 χρόνια της ζωής της παρατημένη σε έναν αχυρώνα, συλλέγοντας αρκετά κιλά σκόνης, βρωμιάς και λάσπης.

Ο Detail Dane βρήκε το όχημα στην αποθήκη ενός σπιτιού στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ κι ανέλαβε την αποκατάστασή του. Ο Αμερικανός αφαίρεσε, μαζί με την ομάδα του, την Jaguar από το μέρος όπου βρισκόταν για το μισό της ζωής της και τη φόρτωσε σε ένα τρέιλερ, προκειμένου να τη μεταφέρει στο συνεργείο.

Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Μετά από αρκετά πλυσίματα, αρχίζει να αποκαλύπτεται το πραγματικό χρώμα του αμαξώματος, που είναι άσπρο. Παραδόξως, το εξωτερικό βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, αν εξαιρέσει κανείς τη βρωμιά, αφού κανένα μέρος δεν έχει σκουριάσει.

Περνώντας στο εσωτερικό, η εικόνα είναι αναμενόμενη: Ο Dane βρήκε αρκετές φωλιές ποντικών, όπως συνηθίζεται άλλωστε, σε περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν μείνει ανέγγιχτα για πολλές δεκαετίες. Ωστόσο, τα αυθεντικά, ξύλινα πάνελ του ταμπλό φαίνεται να είχαν αφαιρεθεί και να είχαν αποθηκευτεί μέσα σε καλύμματα, αφού βρέθηκαν πάνω στα καθίσματα.

Κάθε χώρος της καμπίνας, όπως και το πορτπαγκάζ, καθαρίστηκαν ενδελεχώς, κι η 60χρονη Jaguar Mark X είναι διαθέσιμη προς πώληση μέσω του Facebook Marketplace, όπου μπορεί κανείς να την άγοράσει έναντι 10.000 δολαρίων, δηλαδή περίπου 9.205 ευρώ.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποθήκη αυτοκινήτων γεμάτη με σκονισμένους «θησαυρούς» που βγαίνουν στο σφυρί (video)

Δείτε μια πανέμορφη Jaguar XJ220 να κάνει βόλτες στο Μονακό (video)

Αυτή είναι η πιο ακριβή Jaguar E-Type που έχει πουληθεί ποτέ - Δείτε την τιμή της (photos)