Μια Lamborghini Gallardo σε αγώνα rallycross! (Video)


Όσοι θεωρούμε ότι μια Lamborghini Gallardo προορίζεται να οδηγείται μόνο στον δρόμο ή σε κάποια πίστα, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε…

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/1/2022

Αν κάποιος υποστήριζε ότι θα συμμετείχε σε έναν αγώνα rallycross με ένα supercar πιθανόν να θεωρούταν ελαφρόμυαλος. Ωστόσο, εάν τον βλέπαμε σε μια τέτοια διοργάνωση με κάποιο τέτοιο όχημα ενδεχομένως να αμφιβάλαμε για την όρασή μας και για τα παιχνίδια που θα παίζει το μυαλό μας σε εμάς…

Κι όμως. Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Lamborghini Gallardo βρήκε έναν παράδοξο τρόπο να χαίρεται το χόμπι του και το αυτοκίνητό του. Την τροποποίησε κατάλληλα ώστε να μπορεί να λαμβάνει μέρος σε αγώνες rallycross, δηλαδή σε έναν θεσμό και ένα πεδίο αταίριαστο για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξήχθη στην γερμανική πόλη Ortrand, η οποία βρίσκεται κοντά στη Δρέσδη. Εκεί βλέπουμε τον οδηγό μιας υπερυψωμένης Gallardo να συναγωνίζεται έντονα με αυτόν ενός Audi 80 Quattro biturbo για την πρώτη θέση.

Εκτός από τη Lamborghini, η οποία αποτελεί το πιο απρόσμενο και εντυπωσιακό όχημα που συμμετέχει στον αγώνα, υπάρχει και ένα ακόμα «περίεργο» αυτοκίνητο για τέτοια διοργάνωση. Είναι ένα Opel Speedster το οποίο επίσης χαρίζει θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Θυμίζουμε ότι η Gallardo παρουσιάστηκε το 2003 και η παραγωγή της σταμάτησε το 2013 (όπου τη διαδέχτηκε η Huracan). Διέθετε σύστημα τετρακίνησης, κινητήρα V10 (χωρητικότητας 5,0 λίτρων αρχικά και 5,2 λίτρων αργότερα) ο οποίος απέδιδε μέγιστη ισχύ από 500 PS έως 570 PS, καθόλη τη διάρκεια της ύπαρξής της. Κατάφερε ο οδηγός της να κερδίσει; «Η συνέχεια επί της οθόνης».