Μία McLaren Elva στα χρώματα της Gulf!


Στα πλαίσια του Goodwood SpeedWeek η McLaren βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει την Elva ντυμένη στα χρώματα της Gulf. Κρίνοντας από το οπτικό αποτέλεσμα, αυτός μάλλον είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπουλήσει!

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 17/10/2020

Η αλήθεια είναι ότι το 2020 δεν είναι καλό έτος για κανέναν. Ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Elva, μίας ειδικής κατασκευής της McLaren, η οποία κοστίζει περίπου 1,7 εκ. ευρώ στη Μεγάλη Βρετανία. Τα χρήματα αυτά δεν είναι λίγα, οι άνθρωποι όμως της εταιρίας υπολόγιζαν ότι χωρίς πολύ κόπο θα καταφέρουν να διαθέσουν τα 399 αντίτυπα της περιορισμένης παραγωγής της. Μέχρι που τα έκαναν 249 και, τελικά, 149…

Αντικρύζοντας το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που έφεραν να παρουσιάσουν στα πλαίσια του τριήμερου Goodwood SpeedWeek, το μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι βρήκαν τελικά τον τρόπο να ξεπουλήσουν. Έναν χρωματισμό, να δέσει με το μοναδικό αμάξωμα, ξυπνώντας μνήμες από άλλες εποχές.

Η αρχική συνεργασία της McLaren με την εταιρία Gulf κρατάει από τα τέλη του 1960, όταν τα αγωνιστικά της στα πρωταθλήματα Can-Am, Formula 1 και Indy cars ήταν ντυμένα με τα αντίστοιχα χρώματα. Άλλοι πάλι μπορεί να θυμούνται την F1 GTR να τρέχει στο Le Mans, το 1990, ενώ πιο πρόσφατα μοντέλα με τα λογότυπα και το χαρακτηριστικό χρώμα της Gulf είναι η 675LT και το Lanzante P1 GTR.

Όπως και να έχει, το ανοικτό, χωρίς παρμπρίζ, αμάξωμα της Elva δείχνει πραγματικά εντυπωσιακό, στην προκειμένη περίπτωση. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς ότι μιλάμε για την ελαφρύτερη McLaren παραγωγής,  με τετράλιτρο V8 σύνολο, απόδοσης 815 ίππων. Φοράει δηλαδή το ίδιο μοτέρ με τη Senna, μόνο που είναι πιο γρήγορη… Το μόνο που θα πούμε είναι πως μοντέλα υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα, για όσους έχουν την ανάλογη οικονομική επιφάνεια.