Μία... μουχλιασμένη Pontiac G6 πάει για πλύσιμο μετά από 5 χρόνια! (video)


Αυτή η Pontiac G6 εγκαταλείφθηκε για 5 χρόνια σε ένα δάσος, κι ήρθε επιτέλους η ώρα να δεχτεί το πρώτο της πλύσιμο, αποτελώντας ένα αρκετά χαλαρωτικό θέαμα...

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: WD Detailing - YouTube
  • 29/1/2023

Η Pontiac G6 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά και χαρακτηριστικά μοντέλα της αμερικανικής εταιρείας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φινετσάτο, σπορ και διαχρονικόόχημα που αγαπήθηκε πολύ από το αγοραστικό κοινό, και θα αποτελεί πάντα ένα σύμβολο της εταιρείας.

Δυστυχώς, η Pontiac έβαλε λουκέτο το 2010, στην προσπάθεια της General Motors να «σωθεί» από την οικονομική κρίση του 2008-2009, και μαζί της αποσύρθηκε φυσικά και η G6 από την αγορά.

Η συγκεκριμένη G6 βρέθηκε εγκαταλελειμμένη σε ένα δάσος, όπου παρέμεινε για 5 ολόκληρα χρόνια, με τον χρόνο και τη φύση να αφήνουν τα εμφανή σημάδια τους πάνω της. Μία νέα... ευκαιρία στη ζωή δέχτηκε, αφού την πήρε στα χέρια της η ομάδα WD Detailing.

Η μία πλευρά του οχήματος ήταν καλυμμένη με βρύα και μούχλα, κάνοντας τα πάνελ των πορτών σχεδόν καταπράσινα. Το πλύσιμο με υψηλή πίεση ήταν μονόδρομος, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσε να καθαριστεί το αμάξωμα του οχήματος. Έπειτα, ακολούθησε ένα ακόμα, δεύτερο πλύσιμο, προκειμένου να αφαιρεθούν και οι τελευταίες και πιο επίμονες βρωμιές, κι ένα καλό γυάλισμαγια να αποκτήσει ξανά η θρυλική G6 στην πρότερη λάμψη της.

Κι άλλα μέρη του οχήματος είχαν μουχλιάσει, με την WD Detailing να την αφαιρεί με επιτυχία. Το καθάρισμα του κινητήρα με ηλεκτρική σκούπα ήταν απαραίτητο προκειμένου να φύγει όλη η σκόνη και οι βρωμιές, όπως και του πορτπαγκάζ, κάνοντάς τα ευκολότερα στο πλύσιμο που ακολούθησε μετά. Πλύσιμο με υψηλή πίεση δέχτηκαν φυσικά και οι τροχοί.

Το εσωτερικό ήταν παραδόξως καθαρό, αν αναλογιστεί κανείς τον χρόνο που είχε μείνει το όχημα απείραχτο μέσα στο δάσος, και χρειάστηκε μόνο ένα καλό πλύσιμο, για να φύγει όλη η σκόνη. 

Δείτε την Pontiac G6 να... μεταμορφώνεται: