Μία Mustang Mach-E βγαλμένη από τα ράλι


Αν υπήρχε χωμάτινο ράλι για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τότε θα θέλαμε οπωσδήποτε να δούμε αυτό το Ford!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: Abimelec Design / Facebook
  • 16/7/2020

Από την στιγμή που υπάρχει η Formula E γιατί να μην υπάρχει και ένα πρωτάθλημα ράλι με ηλεκτρικά; Όχι κάποιο ενιαίο στις πίστες, αλλά κάποιο με σκόνη και χώμα! Άλλωστε οι κατασκευαστές έχουν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραγωγή SUV και ηλεκτρικά υπάρχουν πολλά. Μάλιστα θα μπορούσε να είναι και μια καλή ευκαιρία για να αποδείξουν την αντοχή των EV τους σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό το βαρέως «πειραγμένο» Mustang Mach-E όπου ένας ειδικός στην επεξεργασία εικόνας ανάρτησε σε σχετικό post στο Facebook. Όπως μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με τους μεγάλους τροχούς και τα «τρακτερωτά» λάστιχα, όπως και με τους αλά σαφάρι προβολείς πάνω από την μάσκα ή την μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει ένα τέτοιο ράλι με δυνατά ηλεκτρικά crossover με τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα. Και θα είχε ενδιαφέρον να δούμε την αντοχή των ηλεκτρικών συστημάτων και των μπαταριών μέσα στην σκόνη και τα χαλίκια. Από την άλλη φαντάζεστε τα περάσματα από τα βουνά και το μόνο που θα αντηχεί να είναι ο θόρυβος των ελαστικών στο χώμα; Ευτυχώς, μέχρι τώρα για ράλι με ηλεκτρικά δεν έχουμε ακούσει κάτι… (που ‘σαι ρε Colin!).