Μια πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο Nissan X-Trail


Το νέο X-Trail αναμένεται να κυκλοφορήσει από τα τέλη του έτους και μετά.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/4/2020

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει για τις πρώτες εικόνες του νέου X-Trail που κατατέθηκαν στο γραφείο ευρεσιτεχνιών και πατεντών στην Βραζιλία. Και τώρα έρχεται το ρωσικό kolesa.ru για να μας αποδείξει για μία ακόμη φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά του στην επεξεργασία εικόνων και μπορούμε να πούμε πως μέχρι τώρα καταφέρνει να πέφτει πολύ κοντά στην τελική εικόνα που έχουν τα μοντέλα παραγωγής.

Όπως και στην περίπτωση του νέου X-Trail όπου βλέπουμε ένα πολύ σύγχρονο αμάξωμα με την μοντέρνα μάσκα της εταιρίας και το γενικότερο στιλ που μας παραπέμπει στο νέο X-Trail. Προφανώς οι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες μακέτες βασίστηκαν στις πρώτες πατέντες και για αυτό βλέπουμε τα ξεχωριστά LED ημέρας από τους στενόμακρους προβολείς.

Το πίσω μέρος είναι εξίσου κολακευτικό και ισορροπημένο με το υπόλοιπο αμάξωμα και δίχως να υπάρχουν σχεδιαστικές ακρότητες. Από εκεί και πέρα το νέο X-Trail θα διατηρήσει την επιμηκυμένη σιλουέτα που θα του εξασφαλίζει τους επιθυμητούς χώρους για έως επτά επιβάτες. Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων θα είναι για πρώτη φορά πλήρως ψηφιακός, ενώ αναβαθμισμένο θα είναι τόσο το σύστημα πολυμέσων όσο και τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το νέο X-Trail θα βασίζεται σε μια νέα εξελιγμένη πλατφόρμα και η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Η κυκλοφορία του μοντέλου θα γίνει από τα τέλη του έτους και μετά, ενώ αργότερα θα δούμε και μια υβριδική έκδοση που θα διευρύνει και την γκάμα του νέου Juke. Η νέα 3η γενιά X-Trail πιθανότατα δεν θα κατασκευάζεται από τη Nissan στην Βρετανία.