Μια ρωσική Porsche για φίλημα!


Ένα τετραθέσιο coupe κατασκευασμένο από ανθρακόνημα που φέρει το έμβλημα της Porsche δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Το ίδιο ισχύει, λοιπόν, και για το δημιούργημα του Ρώσου σχεδιαστή IlYA Zakharov.

  • 13/4/2020

Αν αναρωτιέστε ποιο μπορεί να είναι το σχεδιαστικό μέλλον της εμβληματικής Porsche 911 τότε το τετράτροχο ψηφιακό δημιούργημα του Ilya Zakharov ίσως λύσει κάποιες από τις απορίες σας.

O Ρώσος σχεδιαστής την ονομάζει Exclusive GT  αποφεύγοντας του συσχετισμούς με κάποια πρόταση από τη σημερινή γκάμα της Porsche, κρίνοντας βέβαια από τις προδιαγραφές της θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει την επόμενη ημέρα της 911, διατηρώντας ορισμένα από τα σχεδιαστικά στοιχεία που συντροφεύουν την πορεία της γερμανικής φίρμας από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Η τετραθέσια διάταξη του εσωτερικού είναι ένα μόνο από τα στοιχεία που τοποθετούν το φουτουριστικό σχεδιαστικό project στην ακτίνα δράσης της Porsche 911, ενώ ακόμα και στον χαρακτηρισμό GT μπορεί να διακρίνει κανείς την πρόθεση του Ρώσου σχεδιαστή να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον ενός αυτοκινήτου που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Φυσικά δεν γίνεται λόγος για τις τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που αναφέρεται στο μακρινό μέλλον ή αν προτιμάτε σε μια εποχή που οι θερμικοί κινητήρες θα αποτελούν παρελθόν και η ηλεκτροκίνηση θα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή βέβαια εμείς μπορούμε να απολαμβάνουμε της εικόνες της Porsche Exclusive GT, η οποία κρύβει επιμελώς τα ρωσικά γονίδιά της.

Διαβάστε επίσης:

Κόβει την ανάσα αυτή η Porsche 906 Homage