Μία Suzuki Hayabusa εναντίον ενός Tesla Model S Plaid στο dragstrip (video)


Απ’ τη μία 200PS στον πίσω τροχό μιας sport μοτοσικλέτας και απ’ την άλλη 1000PS στους 4 τροχούς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μπορείτε να μαντέψετε τον νικητή;

  • 20/1/2022

Οι κόντρες ανάμεσα σε γρήγορες μοτοσικλέτες και sportscars τραβούν πάντα το ενδιαφέρον των "petrolheads". Στη συγκεκριμένη περίπτωση τη θέση του sportscar στο dragstrip πήρε ένα ηλεκτρικό Tesla Model S Plaid με τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν συνδυαστικά δύναμη που ξεπερνά τους 1000 PS.

Απέναντι του βρέθηκε μια Suzuki Hayabusa ο κινητήρας της οποίας είχε βελτιωθεί αποδίδοντας 205PS. Είναι όμως αυτά τα νούμερα αρκετά για να στείλουν για… για τσάι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Όπως βλέπουμε στην πρώτη κόντρα το Tesla πήρε αμέσως προβάδισμα όμως η Hayabusa έκλεισε την ψαλίδα χωρίς να μπορέσει στο τέλος να τερματίσει πρώτη.

Το Suzuki χρειάστηκε 9.439 sec. για να διανύσει το 400άρι ενώ είχε ταχύτητα εξόδου τα 248.57 km/h ενώ την ίδια στιγμή οι αντίστοιχοι αριθμοί του Tesla ήταν 9.360 sec. με 240.53 km/h. Τη δεύτερη φορά το Tesla επανέλαβε την καλή εκκίνηση (τετρακίνηση γαρ) όμως η «Busa» κάλυψε τη διαφορά και τερμάτισε πρώτη με χρόνο 9.355 sec. αντί 9.392 sec. που κατέγραψε το ηλεκτρικό.

Δείτε το video από το dragstrip…