Milivie 1: Η αναβίωση του θρυλικού Σκαραβαίου που κοστίζει 570.000€


Συνολικά θα παραχθούν 22 μονάδες ως φόρο τιμής στις 22.000.000 πωλήσεις που έκανε το εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen.  

  • 20/6/2022

Milivie 1 είναι η ονομασία του project αναβίωσης του εμβληματικού Volkswagen Beetle η οποία έχεις ως στόχο να επαναφέρει το μοντέλο στη «ζωή» προσθέτοντάς του σύγχρονα στοιχεία. Όπως αναφέρεται στο επίσημο site του Milivie 1  το μοντέλο αποτελεί πνευματικό τέκνο του artistic engineer Jonathan Engler ο οποίος έχει ως όραμα να ανακατασκευάσει ιστορικά μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και να τα ανασχεδιάσει σε νέα πρότυπα.

Ως βάση για το Milivie 1 χρησιμοποιήθηκε το 1330 ωστόσο οι διαφοροποιήσεις με το αρχικό μοντέλο είναι ορατές από την πρώτη κιόλας ματιά στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο κατασκευαστής.

Μια σύγχρονη σχεδιαστική γραμμή διατρέχει όλο το αμάξωμα ενώ στο μπροστά μέρος βλέπουμε ένα ζευγάρι LED φωτιστικά σώματα καθώς ακόμα ένα ακόμα που δείχνει πιο… παραδοσιακό και είναι τοποθετημένο πάνω από τον προφυλακτήρα.

Μεγάλες αλλαγές υπάρχουν και εσωτερικό αφού η ψηφιακή εποχή αποτυπώνεται στην τεράστια οθόνη στο πάνω μέρος του ταμπλό που έχει ενσωματώσει τον πίνακα οργάνων και τις λειτουργίες του Συστήματος Πολυμέσων.

Από εκεί και πέρα ο κινητήρας που έχει επιλεχθεί είναι ένα τετρακύλινδρος με χωρητικότητα 2,28 lt και διπλά καρμπυρατέρ Weber, ενώ θα συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων ZF 4HP που θα το «δανειστεί» από την Carrera 2.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 22 μονάδες με τον αριθμό να έχει προκύψει από τις 22.000.000 πωλήσεις που έκανε στον κύκλο ζωή του το «κατσαριδάκι». Κάθε μία θα κοστίζει 570.000€, θα προσαρμοστεί πάνω στην ανάγκες του κάθε πελάτη ενώ τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν τον Ιούλιο του 2023.