Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο - Ο Chris Harris οδήγησε την BMW M2 και άλλαξε γνώμη (video)


Μπορεί στην αρχή να την κατέκρινε, ωστόσο, όταν έκατσε πίσω από το τιμόνι αναγκάστηκε να κάνει... στροφή 180 μοιρών.  

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW GROUP
  • 21/11/2023

Η νέα BMW M2 έκανε ντεμπούτο τον Οκτώβριο του 2022, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους fans της γερμανικής φίρμας αφού αρκετοί δεν βρήκαν... ενδιαφέρουσα την εμφάνισή της. Ένας από αυτούς που είχαν αρνητική άποψη ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Top Gear, Chris Harris.

Ο Βρετανός είχε αποκαλέσει την M2 «άσχημη,» λέγοντας ότι είχε χάσει όλα τα αυθεντικά στοιχεία της ταυτότητάς της, εκείνα που την έκαναν να ξεχωρίζει. Πριν λίγες ημέρες ο Harris δοκίμασε το πανίσχυρο coupe για το Collecting Cars, με την άποψή του να αλλάζει ριζικά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι στην πραγματικότητα, η νέα M2 είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Ξεκινώντας με τον κινητήρα, τόνισε ότι είναι πολύ πιο «ζωντανός» από τον αντίστοιχο του προκατόχου της.

Η βελτίωση έγκειται στο γεγονός ότι το τρέχον μοντέλο φέρει έναν twin turbo I6 των 3,0 L, ο οποίος προέρχεται από τις νέες M3 και M4. Η προηγούμενη γενιά έκρυβε κάτω από το κάλυμμα μια πολύ παλαιότερη έκδοση, ονόματι S55. Ο Harris αναγνώρισε ότι ο ήχος δεν είναι όσο εκκωφαντικός ήταν της προηγούμενης M2, όμως εντυπωσιάστηκε με την ισχύ. Καθόλου αναπάντεχο, αφού το όχημα παράγει 466 PS και 550 Nm ροπής.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή και το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι πολύ καλύτερο και προσφέρει μια ιδιαίτερα «ομαλή» εμπειρία, κάνοντας την αλλαγή των σχέσεων «απολαυστική». Ο Βρετανός βρήκε τα φρένα επίσης εξαιρετικά, ενώ ενθουσιάστηκε με το σασί, αποκαλώντας το «μεγαλειώδες».

Ολοκληρώνοντας τη δοκιμή του, η οποία του άλλαξε την άποψη για τη νέα BMW M2, ο Harris είπε ότι είναι τόσο καλή, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ο πραγματικός διάδοχος της E46 M3.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η BMW M2 αποκτά νέες, «πισταδόρικες» ζάντες και απογειώνει την εμφάνισή της (photos)

Δείτε την BMW M2 να φτάνει τα 290 km/h στην Autobahn (video)

Έρχεται η νέα BMW M2 CS, με πιο «άγρια» εμφάνιση και περισσότερους από 520 PS (photos)