Mitsubishi Delica Mini: Μικρό στο μάτι, αλλά φτιαγμένο για κακοτράχηλες διαδρομές!


Η Mitsubishi γιορτάζει τα 55 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης Delica με την Delica Mini, ένα μικρό αυτοκίνητο με... παράστημα για off-road εξορμήσεις.

  • 5/11/2022

Το 2023 θα κλείσει 55χρόνια ζωής το Mitsubishi Delica, και η ιαπωνική μάρκα θέλει να το γιορτάσει επεκτείνοντας την γκάμα των επιλογών που προσφέρει για το εν λόγω μοντέλο.

Αυτό συμβαίνει με το Delica Mini, με την εταιρεία να δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου μοντέλου πριν την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο τον προσεχή Ιανουάριο.

Το SUV τσέπης, όπως θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς, έρχεται σε χρώμα Ash Green Metallic, και λίγα έχουν γίνει γνωστά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Αυτό που φαίνεται, πάντως, είναι πως βασίζεται στο eK, ένα kei car για την ιαπωνική αγορά.

Η Mitsubishi αναφέρει πως το Delica Mini είναι τετρακίνητο, ενώ στις φωτογραφίες φαίνεται κι ένα λογότυπο Hybrid, άρα φαίνεται πως θα υπάρχει και ηλεκτρική ενέργεια στο κινητήριο σύνολο.

Οι Ιάπωνες υπόσχονται πως «το ελαφρών βαρών μεγάλου ύψους wagon είναι μικρό, αλλά σκληρό,» με αρκετό χώρο στο εσωτερικό κι ικανότητες για οδήγηση σε δύσβατες διαδρομές.

Τέλος, σε επίπεδο διαστάσεων, το Delica Mini έχει μήκος 3395 χιλοστρών, πλάτος 1475 χιλιοστών, και μεταξόνιο που φτάνει τα 2495 χιλιοστά. 

Αν συνεχίσουν οι ομοιότητες με το eK, τότε θα φέρει 3κύλινδρο κινητήρα 658 κ.εκ. με turbο, που θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων CVT.