Mitsubishi Pajero Sport 2016: Στους δρόμους της Ασίας


Εκπορεύεται από το καινούριο L200 - Άγνωστο αν θα διατεθεί και στην Ευρώπη.

  • 4/8/2015

H νέα γενιά του Mitsubishi Pajero Sport ξεκινά την εμπορική της πορεία από την Ασία, συγκεκριμένα από την Ταϊλάνδη, έχοντας υιοθετήσει από το καινούριο L200 όχι μόνο τις κοινές σχεδιαστικές ρίζες, αλλά και πολλές από τις νέες τεχνολογίες τετρακίνησης (Super-Select 4WD με Off Road Mode) και κινητήρων της ιαπωνικής εταιρείας.

Σε σχέση με το προηγούμενο Pajero, βασιζόμενη στο δάπεδο του νέου L200 η νέα γενιά του SUV είναι μακρύτερη κατά 9 εκατοστά (στα 4,785 μέτρα), έχει το ίδιο πλάτος (1.815 μ.) και ταυτόχρονα χαμηλότερο ύψος (1,805 μ.). Το μεταξόνιο φτάνει τα 2,8 μέτρα, όμως ίσως η πιο ουσιώδης αλλαγή είναι ότι η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 13 χιλιοστά, φτάνοντας τώρα στα 21,8 εκατοστά!

Στα μηχανικά μέρη, η καινοτομία είναι η διάθεση του αυτοκινήτου για πρώτη φορά με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων - ενώ ο κινητήρας, για αρχή τουλάχιστον, θα είναι ο πετρελαιοκινητήρας 2.4 MIVEC των 181 ίππων και 430 Nm ροπής, που κινεί και το L200. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, αυτός ο κινητήρας έχει 17% μειωμένη κατανάλωση, και η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα περιορίζεται κάτω από τα 200 γραμ./χλμ.

Τέλος, το εσωτερικό του -από άποψη τόσο σχεδίου, όσο και υλικών- επίσης εκπορεύεται από το L200, αν και εδώ υπάρχουν κάποιες επιπλέον πινελιές πολυτέλειας, που αφορούν στις επενδύσεις και στα υλικά του ταμπλό, στο τιμόνι και στην κεντρική κονσόλα.