Mitsubishi Xforce: Πλήρης αποκάλυψη για το ολοκαίνουριο C-SUV (video-photos)


Συμπαγές και στιλάτο, το Mitsubishi Xforce συνδυάζει άνεση και πρακτικότητα και διεκδικεί «μερίδιο» στην κατηγορία των compact SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 10/8/2023

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις πρώτες φωτογραφίες της εξωτερικής σχεδίασης, η Mitsubishi προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του νέου C-SUV της, κάνοντας γνωστό και το όνομά του.

Πρόκειται για το Xforce, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 30ού GAIKINDO Indonesia International Auto Show. Το νέο όχημα ελεύθερου χρόνου θα κατασκευάζεται στην Ινδονησία και προορίζεται για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Silky & Solid της φίρμας και «ακολουθώντας τα χνάρια» του Mitsubishi XFC Concept, το compact SUV διαθέτει μοντέρνα και «μυώδη» σχεδίαση, με αυξημένη απόσταση 22,2 cm από το έδαφος, πατώντας σε ζάντες 18 ιντσών. Τα φώτα ημέρα συνδυάζουν το σχήμα L με ιδιαίτερες «σχισμές», ενώ τα δύο άκρα του προφυλακτήρα «αγκαλιάζουν» τη μάσκα.

Στο πλάι, η σχεδίαση των φτερών τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα, ενώ ανάλογης σχεδιαστικής φιλοσοφίας με τα εμπρός είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο εσωτερικό, που δεν είχε αποκαλυφθεί πριν από λίγες μέρες. H καμπίνα είναι ευρύχωρη, για τα δεδομένα της κατηγορίας, με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους.

Η ενιαία οθόνη περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών και αυτή του συστήματος infotainment 12,3 ιντσών. Σύμφωνα με την Mitsubishi, το ύφασμα της ταπετσαρίας είναι ανθεκτικό στους λεκέδες.

Το νέο Xforce έχει μήκος 4.390 mm, πλάτος 1.810 mm και ύψος 1.660 mm, με μεταξόνιο 2.650 mm. Εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,5 L που αποδίδει 105 PS και 141 Nm και συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο CVT. Το προσθιοκίνητο SUV διαθέτει 4 drive modes (Normal, Wet, Gravel, Mud) για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε κάθε συνθήκη.

Όπως προαναφέραμε, η διάθεσή του θα επικεντρωθεί σε Ασία και Λ. Αμερική και Αφρική και δεν αναμένεται στην Ευρώπη, όπου η Mitsubishi διαθέτει το παρόμοιας διάστασης ASX.