Η Mitsubishi παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό SUV που δεν έχει όνομα! (photos)


Η ιαπωνική φίρμα αποκάλυψε το εξωτερικό του ολοκαίνουριου C-SUV της, το οποίο δεν έχει ακόμα όνομα και θα παρουσιαστεί πλήρως στις 10 Αυγούστου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 4/8/2023

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνηθίζουν να προχωρούν σε μια πρώτη, μικρή, αποκάλυψη των νέων μοντέλων που θα παρουσιάσουν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και αυτή την πρακτική ακολούθησε και η Mitsubishi.

Η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εξωτερική σχεδίαση του ολοκαίνουριου compact SUV της, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και θα παρουσιαστεί πλήρως στις 10 Αυγούστου στο πλαίσιο του 30ού GAIKINDO Indonesia International Auto Show.

Πρόκειται για ένα C-SUV που προορίζεται για τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας και θα πρέπει να περιμένουμε για το αν θα έρθει και στα μέρη μας. Θα κατασκευάζεται στην Ινδονησία και οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2023.

«Σε αυτό το ολοκαίνουργιο μοντέλο, έχουμε εξελίξει περαιτέρω τη σχεδίαση για να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς των συμπαγών SUV, η οποία αυξάνεται τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Seiji Watanabe, γενικός διευθυντής σχεδιασμού του τμήματος Mitsubishi Motors.

Βασισμένο στη σχεδιαστική φιλοσοφία του Silky & Solid, αλλά και στο XFC concept, το νέο SUV έχει μήκος 4.390 mm, πλάτος 1.810 mm και ύψος 1.660 mm. Πατώντας σε ζάντες 18 ιντσών, η απόστασή του από το έδαφος φτάνει τα 22,2 cm! Η Mitsubishi γνωστοποίησε ότι θα φέρει κινητήρα 1,5 L με αυτόματο κιβώτιο CVT, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Η εξωτερική σχεδίαση που αποκαλύφθηκε, συνδυάζει την κομψότητα στο πάνω τμήμα του SUV με τη στιβαρότητα στο κάτω μέρος του. Η εμπρός όψη ακολουθεί τη φιλοσοφία Dynamic Shield, με τη μάσκα να «προστατεύεται» στις δύο άκρες της από τον προφυλακτήρα. Τα φώτα ημέρας συνδυάζουν το σχήμα L με ιδιαίτερες «σχισμές», προκειμένου το φως να εκπέμπεται σε σχήμα T, ώστε το νέο SUV να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο.

Στο πλάι, ξεχωρίζουν οι μυώδεις γραμμές, ενώ σε σχέση με το concept, τόσο οι καθρέπτες όσο και οι λαβές των θυρών έχουν συμβατική σχεδίαση. Τέλος, στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα LED ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τα εμπρός.