Μόλις 15 Porsche 911 Strosek Mega Speedster κατασκευάστηκαν - Μία ψάχνει το νέο της σπίτι (photos)


Αυτή η άκρως ιδιαίτερη έκδοση της Porsche 911 Speedster αναμένεται να πουληθεί για έως και 350.000 δολάρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MECUM AUCTIONS
  • 23/12/2023

Ο απλουστευμένος σχεδιασμός κι η απουσία οροφής ήταν δύο γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν το DNA της Porsche από τη δεκαετία του '50 έως και σήμερα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αυτών των χαρακτηριστικών ήταν κι η 911 Speedster που παρουσιάστηκε το 1994 και κατασκευάστηκε μόλις 936 φορές, βασισμένη στην πλατφόρμα 964 Carrera 2. Μια ακόμη πιο περιορισμένης διαθεσιμότητας έκδοση του μοντέλου ήρθε από τον βελτιωτή Vittorio Strosek, ο οποίος παρήγε 15 μονάδες του.

Πρόκειται για την Porsche 911 Strosek Mega Speedster του 1994, η οποία θα πάρει τον δρόμο προς τις αίθουσες δημοπρασιών τον ερχόμενο Ιανουάριο. Φινιρισμένη σε χρωματισμό Maritime Blue στο εξωτερικό και δέρμα σε μαύρο και μπλε χρώμα στο εσωτερικό, αποτελεί μια υπερσπάνια προσθήκη στη συλλογή κάθε λάτρη της αυτοκίνησης.

Κάτω από το κάλυμμα του οχήματος, το οποίο πλαισιώνεται από ένα αποκλειστικό widebody αμάξωμα, βρίσκει κανείς έναν εξακύλινδρο Boxer κινητήρα 3,6 L, που συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Εκτός αυτού, έχει προστεθεί ένα νέο σύστημα ανάρτησης, αναβαθμισμένο από τον Strosek, όπως και τροχοί OZ 17 ιντσών.

Η καμπίνα έχει διατηρήσει τα καθίσματα Recaro, τα οποία έχουν ντυθεί με μια μίξη μαύρου και Maritime Blue δέρματος. Έχει εκμοντερνιστεί πλήρως, αφού φέρει σύστημα κλιματισμού, ένα στερεοφωνικό Sony Bluetooth κι ένα κοντέρ Strosek, το οποίο έχει σταματήσει στα 5.907 μίλια, δηλαδή 9.506 km

Το μοντέλο συνοδεύει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας της Porsche και το έγγραφο CarFax που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, ενώ υπάρχει κι η σχετική απόδειξη ότι είναι μέρος του Porsche Registry, που υποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα όχημα μεγάλης αξίας. Είναι διαθέσιμο μέσω του οίκου Mecum Auctions, ο οποίος εκτιμά ότι θα «πιάσει» έως και 350.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 317.500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

May the force be with Porsche - Αυτή είναι η 911 Targa του Obi Wan Kenobi (photos)

Η Porsche 911 GT1 Strassenversion «απέδρασε» από το μουσείο για μία γρήγορη βόλτα (video)

Αυτή η σπάνια Porsche 935 θα «πιάσει» μεγάλο ποσό (photos)