Μόνο ηλεκτρικά για την Genesis από το 2025


Η Genesis, η πολυτελής μάρκα του Ομίλου Hyundai-KIA, πρόκειται να μετατραπεί σε μια εταιρεία που θα έχει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην γκάμα της από το 2025, με σκοπό να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/9/2021

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Genesis, αλλάζει εντελώς το επιχειρηματικό πλάνο της από το 2025 και έπειτα. Συγκεκριμένα, η κορεατική εταιρεία κατασκευής πολυτελών μοντέλων πρόκειται να επικεντρωθεί στην εξέλιξη και δημιουργία αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, είτε με μπαταρίες (φόρτιση μέσω καλωδίου) είτε με κυψέλες καυσίμου (παραγωγή ενέργειας μέσω υδρογόνου).

Όπως έγινε γνωστό, αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία τόσο στη μείωση του εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητά της όσο και στην αύξηση των ετήσιων πωλήσεών. Οι Κορεάτες επιδιώκουν να πουλούν παγκοσμίως 400.000 μονάδες τον χρόνο, αριθμός που είναι τριπλάσιος από αυτόν που αφορά στην εταιρεία τώρα.

Εκπρόσωπος της Genesis δήλωσε ότι από το 2025 και έπειτα τα καινούργια οχήματά της θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι ότι το 2030 θα υπάρχουν οκτώ μοντέλα της με αυτή την τεχνολογία. Ωστόσο, ως το 2025, θα αυτοκίνητά της θα διατίθενται και σε εξηλεκτρισμένη έκδοσή τους, με κινητήρα υβριδικής διάταξης ή Plug-in Hybrid.