Μόνο ηλεκτρικά τα Smart από τα μέσα του 2019


Μετά τις ΗΠΑ και στην Ευρώπη τα Smart σταματούν να έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα βγαίνουν μόνο ηλεκτρικά.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: SMART
  • 18/11/2018

Μία από τις εταιρίες που θα μετατραπούν σε αμιγώς ηλεκτρικές σε σχετικά σύντομο χρονικόδιάστημα είναι η Smart. Κάτι μάλλον λογικό αφού και η γκάμα της είναι μικρή αλλά και τα αυτοκίνητά της ταιριάζουν απόλυτα σ' αυτό το νέο περιβάλλον της αυτοκίνησης. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ήδη από το 2009 ξεκίνησε η πρώτη προσπάθεια με το ηλεκτρικό Smart ForTwo και από τότε η εταιρία δεν έχει πάψει να εξελίσσει τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Σήμερα τα αυτοκίνητά της έχουν πλέον αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, ενώ ήδη στις ΗΠΑ έχουν καταργηθεί τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σε πρόσφατη επίσημη ανακοίνωσή της η Smart επιβεβαίωσε ότι από το 2020 όλα τα αυτοκίνητά της θα είναι μόνο ηλεκτρικά, ενώ σημείωσε ότι θα δέχεται παραγγελίες για Smart με κινητήρες βενζίνης μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2019.

Μάλιστα ήδη τρέχει στην Γερμανία μία διαφημιστική καμπάνια που καλεί τους καταναλωτές να κλείσουν από τώρα ένα βενζινοκίνητο Smart, διαφορετικά θα υποχρεωθούν να πάρουν μόνο ηλεκτρικό. Ήδη έχουν καταργηθεί οι εκδόσεις Brabus από τις 31 Μαϊου του 2018 ενώ μένουν λίγοι ακόμη μήνες για τα υπόλοιπα μοντέλα, καθώς η εταιρία θα είναι αμιγώς ηλεκτρική από το 2020.

Μένει να δούμε πάντως πως θα επιδράσει αυτή η απόφαση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων. Στην Αμερική πάντως που εφαρμόστηκε, σημειώθηκε δραματική μείωση των πωλήσεων την περασμένη χρονιά.