Δείτε την Mercedes-EQ EQG να κάνει επιτόπια donuts! (Video)


Η EQG, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της αειθαλούς G-Class, αναμένεται να παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, η Mercedes-EQ αποκαλύπτει σταδιακά κάποιες από τις ικανότητες της που θα τις δίνουν οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/5/2022

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο η Mercedes-EQ (όπως ονομάζεται πλέον ο «κλάδος» της Mercedes-Benz που αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της) παρουσίασε την EQG, το πρωτότυπο της ηλεκτροκίνητης έκδοσης της G-Class.

Τότε, η γερμανική εταιρεία δεν ανακοίνωσε πολλά στοιχεία που να αφορούν στα τεχνική χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, καθώς η εμφάνιση του πρωτότυπου είχε και τον χαρακτήρα να βολιδοσκοπήσει το κοινό και τις αντιδράσεις του γι’ αυτή.

Η διαδικασία εξέλιξης της EQG άρχισε να γίνεται κανονικά και –όπως έχει ανακοινώσει η Mercedes-EQ– η παρουσίαση του νέου μοντέλου αναμένεται εντός της επόμενης χρονιάς. Πρόσφατα, η εταιρεία έδειξε ένα βίντεο όπου ένα από τα πρωτότυπα οχήματα με τα οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξής αποκαλύπτει κάποια από τα τεχνικά στοιχεία του, αλλά και μερικές από τις ικανότητες του νέου μοντέλου.

Όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω, η EQG θα διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Αυτό θα της δίνει τη δυνατότητα να έχει πολύ καλό επίπεδο πρόσφυσης τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Ας μην ξεχνάμε ότι αντιπροσωπεύει ένα όχημα 4x4, την G-Wagen, το οποίο ανέκαθεν διακρινόταν για το σύστημα τετρακίνησής του και για την ικανότητά του να κινείται σε δύσβατα μέρη και σε έδαφος με πολύ μικρή πρόσφυση.

Οι ηλεκτροκινητήρες, θα εξακολουθήσουν να δίνουν στην EQG αυτό το πλεονέκτημα αλλά και θα της επιτρέπουν να περιστρέφει επιτόπου σε περίπτωση που ο οδηγός φτάσει σε αδιέξοδο. Βεβαίως δεν νομίζουμε ότι κάποιος από τους ιδιοκτήτες της θα επιλέξει να βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση κινούμενος εκτός δρόμου. Θα μπορεί, όμως, να εντυπωσιάζει τους γύρω του κάνοντας επιτόπια donuts!