Μπήκαν μπουλντόζες στο Nurburgring - Τοποθετούνται οπτικές ίνες και κάμερες για την ασφάλεια των οδηγών


Οι εργασίες στην «Πράσινη Κόλαση» έχουν προϋπολογισμό ύψους 11 εκατ. ευρώ και στοχεύουν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των οδηγών που επισκέπτονται την εμβληματική διαδρομή.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NURBURGRING
  • 26/1/2023

Η πίστα του Nurburgring, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση», προσωνύμιο που δέχτηκε από τον Sir Jackie Stewart, αναφερόμενος στην καταπράσινη τοποθεσία της και την τεράστια πρόκληση που αποτελεί για κάθε οδηγό αγώνων, δέχεται τώρα μία σειρά από εργασίες και αναβαθμίσεις, οι οποίες θα τη βοηθήσουν να κάνει το επόμενο βήμα προς την ασφάλεια και τις ψηφιακές υποδομές.

Πρόκειται για μία επένδυση 11 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης της πίστας, θα βελτιώσει την ασφάλεια, ενώ οι εργασίες που θα γίνουν, θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα κατασκευών, και πιο συγκεκριμένα θα αποτελέσουν τις πιο σημαντικές και δραστικές στα 100 χρόνια ιστορίας της πίστας.

Οι νέες τεχνολογικές αναβαθμίσεις θα είναι πλήρως λειτουργικές μέχρι το 2025, και θα περιλαμβάνουν κάμερες και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου κάθε σημείο της πίστας να είναι υπό συνεχή επίβλεψη και παρακολούθηση. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το Nurburgring θα λάβει νέες εγκαταστάσεις γύρω από την πίστα, όπως για παράδειγμα ιστούς ανθεκτικούς σε καταιγίδες και θύελλες που θα φιλοξενούν κάμερες υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες θα υποστηρίζονται από οπτικές ίνες που έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, κατά μήκος της πίστας (κεντρική φώτο).

Εκτός αυτού, θα εγκατασταθούν συστήματα για την παροχή ρεύματος εκτός δικτύου, αλλά και πάνελ LED που θα προβάλλουν ψηφιακά σήματα κινδύνου και προειδοποιήσεις μέσα στην πίστα. Αυτά, σε συνδυασμό με το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα τοποθετηθεί, θα βοηθούν τους κριτές και την ομάδα διαχείρισης λειτουργίας και ελέγχου να δρουν άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης κάποιου οχήματος σε οποιαδήποτε διοργάνωση λαμβάνει χώρα μέσα στην πίστα. 

Οι εν λόγω αναβαθμίσεις στοχεύουν στη μείωση και πρόληψη των ατυχημάτων στην πίστα, όπως και την άμεση επέμβαση των αρμόδιων σε περίπτωση που η αποφυγή ενός από αυτά δεν είναι εφικτή.