Δείτε εικόνες από την πρώτη έκθεση επιβατικών της BYD στην Ελλάδα (photos)


Οι επιγραφές τοποθετήθηκαν και η πρώτη BYD έκθεση επιβατικών οχημάτων στην Αθήνα ξεκινά να παίρνει μορφή. Δείτε σε ποιο σημείο βρίσκεται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER
  • 7/3/2024

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Φεβρουάριος, ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοίνωσε ότι έδωσε τα χέρια με την BYD και θα είναι ο επίσημος διανομέας των επιβατικών της κινεζικής φίρμας στην ελληνική αγορά.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τονίστηκε ότι αυτή η συνεργασία έχει ως στόχο να επιταχύνει την υιοθέτηση των NEVs στην Ελλάδα, παρέχοντας στον αγοραστικό κοινό πρόσβαση στα οχήματα της BYD μέσω ενός δικτύου φυσικών σημείων πώλησης.

Το πρώτο από αυτά ξεκινά σιγά-σιγά να παίρνει μορφή και βρίσκεται στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την Αμαρυσίας Αρτέμιδος, στο Μαρούσι.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Car and Driver, έχουν ήδη τοποθετηθεί οι επιγραφές της BYD, το λογότυπο της οποίας εμφανίζεται δίπλα σε αυτό του Euro 2024 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γερμανία. Άλλωστε η BYD το προηγούμενο διάστημα ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την UEFA για να είναι χορηγός της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Volkswagen.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, οι εργασίες στην έκθεση της BYD συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς ώστε σύντομα να υποδεχθεί τους υποψήφιους πελάτες για να γνωρίσουν από κοντά τα επιβατικά μοντέλα της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι δύο από αυτά θα είναι το ATTO 3 και το SEAL. Το πρώτο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό C-SUV που έχει αναπτυχθεί πάνω στην e-Platform 3.0. Έχει ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη με ισχύ 204 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 60,4 kWh που του προσφέρει αυτονομία 420 km.

Το 0-100 km/h έρχεται σε 7,3 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 160 km/h. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά στην έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ – ELECTROMOBILITY, στο περίπτερο της Sixt, όπου εντυπωσιαστήκαμε από τις θήκες στις πόρτες που έχουν σχήμα κιθάρας!

Απ' την άλλη το BYD Seal είναι ένα ηλεκτρικό sedan που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, με το μήκος του να είναι 4,8 m. και το μεταξόνιο 2,92 m. Στις ευρωπαϊκές χώρες είναι διαθέσιμο με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες (AWD) ενώ η LFP μπαταρία είναι κοινή στις δύο εκδόσεις και έχει ενεργειακή χωρητικότητα 82,5 kWh. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μεικτή αυτονομία φτάνει τα 570 km (WLTP), η επιτάχυνση του 0-100 km/h έρχεται σε 3,8 sec (στην AWD έκδοση) ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 km/h.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη γκάμα της BYD στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε το προσεχές διάστημα, όταν η έκθεση στο Μαρούσι θα ανοίξει επισήμως τις πύλες της στο κοινό.