Μπήκε στην παραγωγή το Volkswagen ID. Buzz


Τα πρώτα ID. Buzz βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Έως και 15.000 μονάδες θα παραχθούν φέτος για την ευρωπαϊκή αγορά.

  • 6/6/2022

Στις 2 Ιουνίου η Volkswagen Commercial Vehicles ξεκίνησε την παραγωγή του ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού Volkswagen ID. Buzz στο εργοστάσιο της στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Το νέο ID. Buzz είναι ένα άλλο ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου VW που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB μετά τα Volkswagen ID.3, ID.4, ID.5 (και το ID.6 που κυκλοφορεί στην Κίνα).

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα κυκλοφορήσουν στην αγορά με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh (ωφέλιμη, ενεργειακό περιεχόμενο 82 kWh) η οποία παρέχει ρεύμα σε έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 PS) με ροπή 310 Nm, που βρίσκεται και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Η μέγιστη αυτονομία κίνησης αγγίζει τα 420 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Η ισχύς φόρτισης όταν χρησιμοποιείται εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι 11 kW. Μέσω μιας υποδοχής βύσματος CCS, σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η ισχύς φόρτισης φτάνει έως και 170 kW. Όταν φορτίζεται με αυτόν τον τρόπο, η φόρτιση της μπαταρίας από 5 σε 80% είναι δυνατή σε περίπου 30 λεπτά

Σύμφωνα με την εταιρεία, έως και 15.000 αντίτυπα του ID. Buzz Pro για την επιβατική έκδοση και για την έκδοση Cargo θα παραχθούν φέτος, ενώ έως και 130.000 μονάδες θα μπορούν να παράγονται ετησίως στο εργοστάσιο της Volkswagen Commercial Vehicles στο Ανόβερο.

Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το περιβαλλοντικό μπόνους στη Γερμανία, η τιμή για την πενταθέσια έκδοση ID.Buzz Pro που ανακοινώθηκε για την γερμανική αγορά είναι στα 64.581,30 ευρώ, ενώ το ID. Buzz Cargo ξεκινά από 54.430,60 ευρώ. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν στους πελάτες το φθινόπωρο.