Μπλόκο από τους Γερμανούς στον αυτόματο πιλότο της Tesla!


Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η Tesla πρέπει να αποσύρει τις διαφημίσεις της στη χώρα για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot, καθώς έκρινε ότι είναι παραπλανητικές για τους υποψήφιους αγοραστές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/7/2020

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Μονάχου συνεδρίασε και αποφάσισε ότι οι διαφημίσεις της Tesla που αφορούν στα πλεονεκτήματα και στις αναφερόμενες δυνατότητες του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Autopilot, με το οποίο εφοδιάζει τα μοντέλα της, πρέπει να αποσυρθούν από τη δημοσιότητα στη Γερμανία και να μην ξαναχρησιμοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο, καθώς κρίθηκε ότι παραπλανούν τους αγοραστές.

Στο σκεπτικό της απόφασης του γερμανικού δικαστηρίου αναφέρεται ότι η Tesla εσφαλμένως διαφήμιζε πως τα αυτοκίνητά της «έχουν τη δυνατότητα πλήρως αυτόνομης οδήγησης και εντός πόλης από το τέλος του 2019». Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αναφέρονται επίσης τα εξής: «Με τη χρήση του όρου “Autopilot”, καθώς και άλλων φράσεων, υπονοείται ότι τα αυτοκίνητα είναι σε θέση να κινηθούν πλήρως αυτόνομα. Επιπλέον, (σημ.: στις διαφημίσεις) αναφέρεται ότι αυτό θα είναι νόμιμο στη Γερμανία, το οποίο δεν είναι σχετικό».

Θυμίζουμε ότι το θέμα σχετικά με τις διαφημίσεις του συγκεκριμένου συστήματος στα αυτοκίνητα της Tesla ξεκίνησε έπειτα από προσφυγή του Κέντρο Προστασίας εναντίον Αθέμιτου Ανταγωνισμού κατά αυτής. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση εκ μέρους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου.