Νέα Audi RS3 Sportback & Sport Sedan: Οι πρώτες επίσημες εικόνες


Το μικρότερο μοντέλο από την σπορ και πανίσχυρη γκάμα της Audi με τον κωδικό RS έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του στην πίστα του Nurburgring. 

  • 10/6/2021

Τα RS3 Sportback & Sport Sedan είναι πανέτοιμα. Η Audi αποκάλυψε και επίσημα, έστω και με αρκετό καμουφλάζ να κρύβει τις εμφανισιακές λεπτομέρειες τα νέα RS3.

Οι πανίσχυρες εκδόσεις του A3 που θα πάρουν τη μορφή και των δύο διαθέσιμων τύπων αμαξώματος, (Sportback & Sedan) έκαναν την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους στις φωτογραφίες που δημοσίευσε σήμερα η γερμανική μάρκα.

Ολόκληρος ο πανίσχυρος στόλος της Audi Sport GmbH ήταν παρόν στη διάσημη πίστα του Nurburgring για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η Audi Sport διαθέτει 15 μοντέλα με τα διακριτικά RS στο οπλοστάσιο της, αριθμός ρεκόρ για την εταιρεία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η Audi: «Το 2020 ήταν ένας εξαιρετικός χρόνος για την Audi Sport GmbH, παραδίδοντας περισσότερα από 29.300 οχήματα σε πελάτες. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για τον υψηλών επιδόσεων κατασκευαστή», αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εντυπωσιακή εμπορική πορεία και τη δημοτικότητα της γκάμας των RS μοντέλων.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν τα νέα RS3 Sportback & Sport Sedan είχαν βαρύ καμουφλάζ, χωρίς να μας αφήνουν να διακρίνουμε εμφανισιακές τροποποιήσεις. Σχεδόν σίγουρα αναμένουμε όμως να δούμε τις ανάλογες επιθετικές εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, αρκετά φουσκωμένα φτερά, και 19αρες ζάντες αλουμινίου.

Στο πλάι ξεχώριζαν τα αυτοκόλλητα με τους αριθμούς «1-2-4-5-3». Ένα αρκετά ευφυές τρικ, καθώς πρόκειται για τη σειρά ανάφλεξης του 5κύλινδρου turbo κινητήρα βενζίνης των 2.500 κυβικών. Είναι ακριβώς το ίδιο μοτέρ που κινεί και τα RS Q3 και TT RS και ένας από τους ελάχιστους 5κύλινδρους που υπάρχουν στην αγορά σήμερα.

Στα RS3 Sportback & Sport Sedan φημολογείται ότι θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 400 ίππων και ροπή 480 Nm και θα συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που θα μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Η επίσημη αποκάλυψη των RS3 Sportback & Sport Sedan αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Διεθνή Έκθεση του Μονάχου (IAA 2021) τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.