To Audi RS3 LMS είναι το αγωνιστικό της διπλανής πόρτας


Την αγωνιστική εκδοχή του νέου A3 αποκάλυψε η Audi οι πωλήσεις του οποίου πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2021.

  • 5/2/2021

Αν θεωρείτε την εικόνα του νέου Audi A3 κάπως… συγκρατημένοι, τότε ίσως αλλάξετε άποψη όταν αντικρίσετε την αγωνιστική εκδοχή του μικρομεσαίου hatchback η οποία εξελίχθηκε από την Audi Sport και θα διατίθεται στο ευρύ… αγωνιστικό κοινό στα τέλη του 2021.

Το Audi RS3 LMS του 2021 διατηρεί τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης κάτω από το καπό του, η απόδοση του οποίου φτάνει πλέον τους 340 ίππους και τα 420 Nm ροπής.

Ο δίλιτρος TFSI κινητήρας συνδυάζεται με το αναβαθμισμένο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, ενώ το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνεται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης του μπροστινού άξονα που είναι και ο κινητήριος.

Στον βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου ανήκει -μεταξύ άλλων- ο μεταλλικός κλωβός ασφαλείας, τα αγωνιστικών προδιαγραφών καθίσματα με τις ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και το σύστημα πυρόσβεσης.

Στον κατάλογο των αναβαθμίσεων που δέχθηκε το Audi RS3 LMS, περιλαμβάνονται και οι αναρτήσεις, καθώς ανασχεδιάστηκαν τα γόνατα McPherson του μπροστινού άξονα και ο πίσω άξονας των πολλαπλών συνδέσμων απέκτησε χαρακτηριστικά τετραδιεύθυνσης.

Η πρώτη γενιά του Audi RS3 LMS κατασκευάστηκε σε 180 αντίτυπα τα οποία διατέθηκαν σε ιδιώτες, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η τιμή του αγωνιστικού τετράτροχου, που μπορεί να μην διαθέτει εξωτικές προδιαγραφές, είναι σχεδόν σίγουρο ωστόσο ότι θα απευθύνεται σε... παχυλά πορτοφόλια.

Διαβάστε ακόμα: