Νέα διάκριση για την Bugatti των 18 εκ. δολαρίων


Έναν ακόμα τιμητικό τίτλο πρόσθεσε στη συλλογή της η μοναδική Bugatti La Voiture Noire, η οποία διακρίθηκε για τον σχεδιασμό της στο καταξιωμένο φεστιβάλ αυτοκινήτου Villa d Este.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/5/2019

Η Bugatti La Voiture Noire δεν αποτελεί μόνο το ακριβότερο αυτοκίνητο του πλανήτη, κοστίζοντας 18 εκατομμύρια δολάρια αλλά και το πιο εντυπωσιακό.

Μετά και την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, το μοναδικό -με όλη τη σημασία της λέξεως- δημιούργημα της γαλλικής φίρμας επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, κατακτώντας το βραβείο σχεδιασμού στο φημισμένο φεστιβάλ αυτοκινήτου Villa d’Este που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Η Bugatti συμμετείχε στην κατηγορία των πρωτότυπων αυτοκινήτων παρά το γεγονός ότι η La Voiture Noire έχει ήδη βρει τον ιδιοκτήτη της ο οποίος και κατέβαλε το αστρονομικό ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ για να την αποκτήσει.

Μάλιστα, φήμες ήθελαν το C. Ronaldo να έχει αποκτήσει το μοναδικό τετράτροχο, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

Για την ίδια τη γαλλική φίρμα, πάντως, αφορμή για τη δημιουργία της La Voiture Noire αποτέλεσε η μαύρη Type 57SC Atlantic η οποία μυστηριωδώς εξαφανίστηκε από τις εγκαταστάσεις της Bugatti στο Mulsheim κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.