Νέα DS 9 Opera Premiere: Πολυτέλεια σε περιορισμένη έκδοση (photos)


Η νέα έκδοση της ναυαρχίδας της DS χαρακτηρίζεται από πλουσιότατο εξοπλισμό και αποκλειστικά σχεδιασμένο εσωτερικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 6/10/2022

H DSεπεκτείνει τη γκάμα του DS 9, με την παρουσίαση της νέας, περιορισμένης, πολυτελούς έκδοσης Opera Premiere, η οποία προσφέρει καινούρια σχεδίαση εσωτερικού, πλούσιο εξοπλισμό και αποκλειστικές λεπτομέρειες.

Βασισμένη στην έκδοση RIVOLI plus, η νέα έκδοση της sedan ναυαρχίδας της εταιρίας, ξεχωρίζει με το αποκλειστικό εσωτερικό της. Η καμπίνα καλύπτεται με επένδυση από δέρμα νάπα σε χρώμα γκρι, στην απόχρωση που έχει το μαργαριτάρι, η οποία καλύπτει όλο το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών.

Τα καθίσματα έχουν κατασκευαστεί με την παραδοσιακή ταπετσαρία σε σχήμα λουριού ρολογιού και διαθέτουν επένδυση από δέρμα νάπα σε ανοιχτό γκρι περλέ. Γύρω από την ηλιοροφή και σε όλες τις κολόνες της πόρτας, η επένδυση είναι σε Pebble Grey Alcantara.

Στο εξωτερικό, το αμάξωμα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα. Στις υπάρχουσες αποχρώσεις Black Pearl, Platinum Grey, Crystal Pearl, προστίθεται άλλη μία, η Whisper. Αυτή η τελευταία απόχρωση αντανακλά λεπτές νότες βιολετί για να δημιουργήσει μια διαφοροποιημένη εικόνα. Και για να καταστεί σαφές ότι δεν πρόκειται για συμβατικό DS 9, το σήμα περιορισμένης έκδοσης έχει ενσωματωθεί στις μπροστινές πόρτες.

Στο επίπεδο των παροχών, εκτός από τον ήδη στάνταρ εξοπλισμό του DS 9 RIVOLI plus που περιλαμβάνει ελεγχόμενη απόσβεση ανάρτησης DS Active Scan, ημιαυτόνομη οδήγηση DS Drive Assist, περιστρεφόμενους προβολείς DS Active LED Vision, η Opera Premiere έχει επιπλέον στη βασική έκδοση DS Night Vision, Extended Safety Pack, DS Park Pilot,ηλεκτρικήηλιοροφή με ηλεκτρικό εκτροπέα ανέμου, ηχοσύστημα Focal Electra, πακέτο καθισμάτων DS Lounge και σύστημα παιδικής προστασίας ηλεκτρικής πόρτας.

Η Opera Premiere θα είναι διαθέσιμη με δύο υβριδικά κινητήρια σύνολα. Το DS 9 E-Tense 250 συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 200 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 PS. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 250 PS, με ροπή 230 Nm και, χάρη σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 15,6 kWh, διαθέτει 100% ηλεκτρική αυτονομία 73 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Χρειάζεται 8,5 sec. για τα 0-100 km, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 240 km/h.

Για όσους επιζητούν μεγαλύτερη απόδοση, υπάρχει η έκδοση DS 9 E-Tense 4x4 360, εξελιγμένη από την ομάδα DS Performance. Αυτό το κινητήριο σύνολο αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα PureTech 200 PS και δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστινό άξονα με ισχύ 110 PS και έναν στον πίσω άξονα που αποδίδει 113 PS. Η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 360 PS, η ροπή τα 520 Nm και, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, η κίνηση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 5,6 sec. και το πρώτο χιλιόμετρο σε 25 sec, με τελική ταχύτητα 250 km/h. Η ηλεκτρική αυτονομία εκτιμάται σε 62 km.