Νέα έκδοση Black Edition για το Nissan Qashqai e-POWER (photos)


Η ειδική παραλλαγή χαρακτηρίζεται από αποκλειστικά μαύρα στιλιστικά στοιχεία και μοναδικές ζάντες 5 ακτίνων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/6/2023

To Nissan Qashqai e-POWER αποκτά μια νέα ειδική έκδοση Black Edition, η οποία χαρακτηρίζεται από μαύρα στιλιστικά στοιχεία και διατίθεται σε τρεις dual-tone συνδυασμούς χρωμάτων: Ceramic Grey, Pearl White και Black Metallic.

Πλέον, η 3η γενιά του crossover της ιαπωνικής εταιρείας αποκτά και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Η μαύρη οροφή συνδυάζεται με λευκό ή γκρι χρώμα για το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ υπάρχει και ο συνδυασμός γκρι οροφής με μαύρο το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Όλες οι παραλλαγές συνοδεύονται από αποκλειστικές ζάντες 5 ακτίνων.

Περνώντας στο εσωτερικό, μια επιπλέον λεπτομέρεια είναι η ενσωμάτωση μιας φωτεινής επιγραφής «Qashqai» στο μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμο ένα προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού, με το όνομα «tech & connect pack», που περιλαμβάνει head-up display, φωτιστικά σώματα full LED και Adaptive Driving Beam - ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας που επιτρέπει στους προβολείς να προσαρμόζουν το μοτίβο της δέσμης τους ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, καθώς και ένα ασύρματο pad φόρτισης smartphone.

Ένα δεύτερο προαιρετικό πακέτο περιλαμβάνει πανοραμική οροφή και ράγες οροφής, μαζί με θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και τιμόνι, αλλά και θερμαινόμενο παρμπρίζ.

Η νέα έκδοση Black Edition προέκυψε από τη σχεδιαστική ομάδα του Λονδίνου, σε συνεργασία με τους designers της Nissan Design Europe, με στόχο την ενίσχυση της απήχησης του Qashqai στο κοινό.

Όσο για το κινητήριο σύνολο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή. Το σύστημα e-POWER αποτελείται από έναν 3κυλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 L απόδοσης 156 ίππων, ο οποίος παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μεταδίδεται είτε στην μπαταρία είτε στον ηλεκτροκινητήρα ή και στα δύο, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι η μοναδική πηγή ισχύος για τους τροχούς, με αποτέλεσμα η απόδοση του συστήματος να είναι, τελικά, 190 PS.

Ουσιαστικά πρόκειται για τα οφέλη μιας οδηγικής εμπειρίας ενός ηλεκτρικού οχήματος, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε πρίζα για φόρτιση της μπαταρίας.