Νέα καθυστέρηση στον ορίζοντα για το πολυαναμενόμενο Tesla Cybertruck


Η Tesla αφαίρεσε κάθε πληροφορία που αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του Cybertruck, προμηνύοντας την εκ νέου καθυστέρηση στην κυκλοφορία του.

  • 10/1/2022

Το Cybertruck προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και παγκόσμιο πάταγο στον διεθνή Τύπο όταν παρουσιάστηκε από την Tesla στα τέλη του 2019. Έκτοτε, η ημερομηνία έναρξης της παραγωγής του μετακυλίεται συνεχώς στον χρόνο, και μάλλον θα συνεχίσει για ακόμα μία φορά.

Κι αυτό, γιατί η Tesla έχει αφαιρέσει κάθε πληροφορία που σχετίζεται με το χρονοδιάγραμμα παραγωγής και κυκλοφορίας του pick-up αυτοκινήτου της. 

Για την ιστορία, το μήκος του Cybertruck φτάνει τα 5.885 mm, το πλάτος τα 2.027 mm και το ύψος τα 1.905 mm. Από τις διαστάσεις και μόνο γίνεται αντιληπτό πως αυτό το όχημα έχει ελάχιστες πιθανότητες να το δούμε στην Ευρώπη.

Από εκεί και πέρα στο εσωτερικό υπάρχουν χώροι για έξι άτομα (τρία μπροστά και τρία πίσω). Ο Musk δεν έδωσε περισσότερες εικόνες για τον διάκοσμο πέρα από αυτή τη μία που βλέπετε και που μας δείχνει ένα άκρως μίνιμαλ ταμπλό με μία οθόνη αφής στο κέντρο. Ενδιαφέρον επί της σκηνής είχε η επίδειξη που έκανε ο Musk σχετικά με την αντοχή του αμαξώματος στα χτυπήματα ή των αντί-βαλλιστικών κρυστάλλων απέναντι σε πυροβόλα διαμετρήματος 9 mm.

Ο Musk έχει μιλήσει για τρεις εκδόσεις. Την Single Motor με πίσω κίνηση, αυτονομία στα 400 km, 0-100 km/h σε 6,5 sec και τιμή από 39.900 δολάρια. Η Dual Motor έχει έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, αυτονομία στα 480 km, 0-100 κάτω από τα 4,5 sec και τιμή από 49.900 δολάρια.

Τέλος, η Triple είναι η ισχυρότερη τετρακίνητη με αυτονομία 800 km, 0-100 σε μόλις 2,9 sec και τιμή από 69.900 δολάρια. Η τελευταία θα είναι διαθέσιμη από το 2022.