Νέα, plug-in υβριδική έκδοση για το Volkswagen Arteon


Μία νέα, πιο πράσινη εκδοχή του Arteon λανσάρει η Volkswagen, ικανή να μετακινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε αποστάσεις 59 km και να διανύει περισσότερα από 900 km με ένα μόνο γέμισμα!

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 28/11/2020

Χρησιμοποιώντας ένα eHybrid σύστημα, όπως το αναφέρει η Volkswagen, η νέα έκδοση των Arteon και Arteon Shooting Brake φιλοδοξεί να ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές CO2 κατά τις καθημερινές μετακινήσεις. Αυτό καθώς σύμφωνα με μελέτες, η μέση ημερήσια διανυόμενη απόσταση στην Ευρώπη, για κάθε όχημα, είναι περίπου τα 50 km, εντός της θεωρητικής ηλεκτρικής αυτονομίας του αυτοκινήτου (59 km για τη βασική έκδοση και 57 km για τη Shooting brake).

Το plug-in υβριδικό Arteon εφοδιάζεται με ένα συμβατικό κινητήρα TSI 1,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας συνδυαστικά 218 PS ισχύος και 400 Nm ροπής. Τα νούμερα αυτά είναι σε θέση να του προσδώσουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα, καθώς και τελική ταχύτητα 222 km/h. Μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα, η τελική περιορίζεται στα 130 km/h που και πάλι κρίνονται παραπάνω από ικανοποιητικά.

Το Arteon eHybrid θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, Elegance και R-Line. Σε κάθε περίπτωση θα συνοδεύεται από ένα πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, στο οποίο θα περιλαμβάνονται τροχοί ελαφρού κράματος 18 ιντσών, φωτιστικά σώματα LED με τεχνολογία Light Assist, εσωτερικό από alcantara και αυθεντικό ξύλο (στην πρώτη έκδοση) ή μέταλλο (στη δεύτερη). Στάνταρ θα προσφέρονται ακόμα ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το infotainment με οθόνη 8 ιντσών και το τιμόνι με τα χειριστήρια αφής που συναντήσαμε και στο ID. 3. Αναφορικά με την τιμή πώλησης, στη Γερμανία θα κοστίζει 51,000 η βασική έκδοση και 51,900 ευρώ η Shooting Brake.