Νέα teaser από την Opel για το νέο Mokka


Όσο πλησιάζει η μέρα της αποκάλυψης του νέου Mokka τόσο περισσότερα στοιχεία θα μας αποκαλύπτουν οι Γερμανοί.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/5/2020

Το νέο Mokka (σκέτο πλέον, δίχως το X) θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι με το εμπορικό του λανσάρισμα να ξεκινά τέλη του έτους. Εδώ βλέπετε φωτογραφίες, με το γνωστό πράσινο καμουφλάζ που είδαμε στα πρώτα teaser, από την διάρκεια των δοκιμών που έκανα οι ειδικοί της εταιρίας τον Φεβρουάριο στην Σουηδία και κοντά στον αρκτικό κύκλο.

Οι τελικές δοκιμές αφορούσαν την ρύθμιση της ανάρτησης και των συστημάτων υποβοήθησης, καθώς και τους τελικούς ελέγχους των κινητήρων και του συστήματος φωτισμού. Όπως αναφέρει η Opel στο δελτίο τύπου στόχος στο νέο Mokka είναι να το κάνουν όσο πιο ευκολοδήγητο γίνεται δίνοντας βαρύτητα στην ιδανική ρύθμιση των ελατηρίων, την χαρτογράφηση του τιμονιού και την αίσθηση από τα πεντάλ.

Εδώ να πούμε πως το νέο Mokka δεν θα έχει καμία σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Πέρα από την εντελώς διαφορετική σχεδίαση με χαμηλότερο ύψος και πιο μεγάλο πλάτος, το σημαντικότερο είναι πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform), που ήδη χρησιμοποιείται και από άλλα SUV αυτής της κατηγορίας του γαλλικού ομίλου. Κάτι που σημαίνει πως το νέο Mokka θα είναι ελαφρύτερο έως 120 kg.

Από εκεί και πέρα δεν θα υπάρξουν τετρακίνητες εκδόσεις παρά μόνο προσθιοκίνητες, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα προσέρχεται από το Peugeot 2008. Έτσι, το νέο Mokka θα έχει κάτω από το καπό του τους 1.200άρηδες τρικύλινδρους με 100 PS, 130 PS και 150 PS, όπως και τους 1.500άρηδες diesel με 100 PS και 130 PS). Επίσης, θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα πρόωσης με τα Peugeot 2008 και DS3 Crossback (με 136 PS, μπαταρία 50 KWh, αυτονομία 320 km).