Νέα teaser του Kia EV9 Concept (Video)


Η Kia μας αποκαλύπτει μερικά νέα teaser, δίνοντας με το σταγονόμετρο στο φως το πρωτότυπο EV9 Concept, λίγο πριν την αποκάλυψή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles.

  • 11/11/2021

Η κορεάτικη φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα μερικές νέες teaser εικόνες, οι οποίες είναι και τα πρώτα επίσημα σκίτσα που βλέπουμε από το νέο EV9 Concept. Το πρωτότυπο ηλεκτρικό 7θέσιο SUV θα παρουσιαστεί στις 17 Νοεμβρίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το EV9 Concept είναι η πρωτότυπη μορφή και ο προάγγελος του κορυφαίου ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής των Κορεατών, EV9.

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia, που θα είναι και το μεγαλύτερο σε διαστάσεις αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει ποτέ η κορεατική φίρμα, εντυπωσιάζει με τον άκρως φουτουριστικό της σχεδιασμό. Στο μπροστινό μέρος του μεγάλου ηλεκτρικού SUV είναι εμφανή τα εκκεντρικά σε σχεδίαση και πολύ λεπτά LED φωτιστικά σώματα σχήματος L που περικλείουν μικρά LED στοιχεία με μοτίβο μικρών pixel. Στο προφίλ διακρίνονται οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου και τα φουσκωμένα φτερά, ενώ στο πίσω μέρος του EV9 Concept ξεχωρίζουν τα επίσης εντυπωσιακά λεπτά κάθετα φωτιστικά σώματα σε σχήμα κάθετου Y.

Όσο μπορούμε να διακρίνουμε από το εσωτερικό, εκεί έχει υιοθετηθεί μία απόλυτα μινιμαλιστική φιλοσοφία με αυτό που ξεχωρίζει να μην είναι άλλο από την ενιαία μακρόστενη οθόνη που καλύπτει σχεδόν όλο το πλάτος του ταμπλό και εκτελεί χρέη ψηφιακού πίνακα οργάνων και συστήματος πολυμέσων. Το ίδιο εντυπωσιακό σε σχεδίαση είναι και το τιμόνι με το ορθογώνιο, σχεδόν τετράγωνο σχήμα τύπου yoke, ενώ απουσιάζουν πλήρως από πάνω του τα κουμπιά χειρισμού των διαφόρων συστημάτων.

Η Kia τονίζει ότι τα υλικά θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με πλούσια χρήση ανακυκλωμένων υλικών και πλαστικού στις επενδύσεις των καθισμάτων, το ταμπλό και το πάτωμα.

Το νέο EV9 Concept θα διαθέτει 3 σειρές καθισμάτων, με πλούσιο χώρο για τους 7 επιβάτες, χάρη και στην έξυπνη προηγμένη ηλεκτρική πλατφόρμα. Αυτή θα είναι η αποκλειστική για ηλεκτρικά οχήματα πλατφόρμα E-GMP, στην οποία βασίζεται επίσης το μικρότερο EV6, όπως και τα Hyundai Ioniq 5 και Genesis GV60.

Χάρη στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, το EV9 Concept θα έχει δυνατότητα φόρτισης 800 V και συμβατότητα με φορτιστή ισχύος 350 kW, κάτι που θα κάνει την μπαταρίας του ικανή να φορτίζει από το 10 στο 80% σε μόλις 20 λεπτά. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμη η λειτουργία V2L (Vehicle-2-Load), που επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών.