Νέες εκδόσεις Monde Carlo για τα Skoda Kamiq και Scala


Στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση οι καθιερωμένες πλέον εκδόσεις Monte Carlo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/8/2019

Η Skoda θα διευρύνει την πληθωρική της Monte Carlo γκάμα που ξεκίνησε με την Fabia. Τα δύο μοντέλα που θα αποκτήσουν ανάλογη έκδοση είναι το Scala που κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά και το Kamiq, το μικρότερο SUV της μάρκας που το περιμένουμε προς τα τέλη τους έτους.

Όπως και στην Fabia, έτσι και στα Scala Monte Carlo και Kamiq Monte Carlo θα υπάρχει μία σπορ εμφάνιση που θα τονίζεται από μαύρου χρώματος λεπτομέρειες του αμαξώματος (π.χ. η οροφή, σημεία στους προφυλακτήρες, τα καλύμματα στους καθρέπτες κ.α.), αλλά και από της νέας σχεδίασης ζάντες.

Η ονομασία Monte Carlo Rally ως έκδοση στην γκάμα της Skoda εμφανίστηκε το 1936 και από το 2011 η τσέχικη εταιρία την επανάφερε στην Fabia (αλλά και στα Citigo, Rapid κ.α.). "Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και η Skoda έχουν μια μακρόχρονη σχέση που ξεπερνά τα εκατό χρόνια", αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κατασκευαστής. "Το 1912, όταν το Ράλλυ Μόντε Κάρλο ήταν μόνο στο δεύτερο έτος, τα αυτοκίνητα από το Mlada Boleslav βρισκόντουσαν ανάμεσα στους ανταγωνιστές τους".