Νεκρός μοτοσυκλετιστής μετά από πτώση στο Nurburgring


Ο 54χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας και χτύπησε με δύναμη στις προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ακαριαία.

  • 7/6/2022

Ένας 54χρονος μοτοσυκλετιστής έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα που είχε στην πίστα του Nurburgring το μεσημέρι (15:20) της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022. Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας το δυστύχημα συνέβη σε μια δεξιά στροφή του «Kallenhard» με τον άτυχο οδηγό να χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, να βγαίνει από την πίστα και να συγκρούεται με δύναμη πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συμμετείχε άλλο όχημα στο συμβάν. Θυμίζουμε ότι η πίστα του Nurburgring χρησιμοποιείται τόσο από επαγγελματίες οδηγούς όσο και από ερασιτέχνες, ενώ όταν δεν υπάρχουν αγώνες ή δοκιμές, η πίστα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να μπει με το όχημά του, τα γνωστά open track sessions.   

Το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό στο Nurburgring συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο οδηγός ενός Mazda MX-5 έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά οδηγοί τραυματίστηκαν. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι και εκείνο το δυστύχημα είχε συμβεί ημέρα Δευτέρα και μάλιστα στη διάρκεια ενός open track session..