Nέο Audi A5: Μικρό facelift και diesel S5


Η Αudi ανανεώνει ελαφρά την γκάμα του A5 δίνοντας μία ακόμα εκδοχή της γρήγορης έκδοσης με... diesel κινητήρα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/9/2019

Μετά την ανανέωση του Α4 ήρθε η ώρα και για ένα φρεσκάρισμα του Α5 το οποίο διατίθεται όπως και πριν σε τρία αμαξώματα, Coupe, Cabriolet και Sportback. 

Οι αλλαγές είναι οι τυπικές για ένα τέτοιο μικρής έκτασης facelift εστιάζοντας κυρίως στα φωτιστικά σώματα που πλέον είναι LED στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, με έξτρα τα matrix LED τόσο εμπρός όσο και πίσω. Υπάρχουν επίσης και αρκετά νέα χρώματα μεταξύ των οποίων και το District Green που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Παράλληλα θα διατίθενται και τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, Standard, Advanced και S με την τελευταία να έχει και τα πιο σπορ στοιχεία.

Στο σαλόνι εμφανίζονται όλες οι αλλαγές που έγιναν και στο Α4, μεταξύ των οποίων το νέο ΜΜΙ με την οθόνη των 10,1 ιντσών ενώ διατίθεται και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη και τους κινητήρες δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα γκάμα. Η πιο ενδιαφέρουσα και γρήγορη έκδοση S5 είναι αυτή με τον τρίλιτρο diesel εξακύλινδρο που αποδίδει 347 άλογα και 700 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του είναι κάτω από 5 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και η ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Oι πωλήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο φθινόπωρο με μία πρώτη ειδική έκδοση, η οποία θα εφοδιάζεται με στάνταρ την σπορ ανάρτηση, διάκοσμο επιπέδου S και πολύ πλούσιο εξοπλισμό.