Νέο επταθέσιο μοντέλο από την Jeep


Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Αμερικανικό Τύπο, η Jeep αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο επταθέσιο SUV μοντέλο το 2020, καθώς και Plug-in Hybrid εκδόσεις ήδη υπαρχόντων οχημάτων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/3/2019

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η ονομασία του νέου μοντέλου παρά μόνο ότι θα βασίζεται στο Grand Cherokee. Σύμφωνα με τα ως τώρα δημοσιεύματα, τα ανώτατα στελέχη της FIAT Chrysler Automobiles (στην οποία ανήκει η Jeep) θεωρούν ότι είναι μια καλή ευκαιρία να προσθέσουν ένα νέο SUV μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας, βλέποντας να διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο οι πωλήσεις των αυτοκινήτων αυτής της κατηγορίας. Θυμίζουμε ότι το 2017, στην έκθεση αυτοκινήτου της Shanghai, η Jeep είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Yuntu (φωτογραφία), το οποίο είχε τρεις σειρές καθισμάτων και τεχνολογία Plug-in Hybrid.

Το 2016, ο αείμνηστος Sergio Marchionne, τότε CEO της FCA, είχε αποφασίσει τη διακοπή παραγωγής των Chrysler 200 και Dodge 200 επειδή δεν ήταν εμπορικά επιτυχημένα. Αυτό δημιούργησε τον απαραίτητο «ζωτικό χώρο» για την ύπαρξη καινούργιων μοντέλων τα οποία θα εντάσσονταν κάποια στιγμή στην γκάμα της (FCA).

Εκτός από αυτό, επιβεβαιώθηκε ότι από το 2021 θα παρουσιαστεί η καινούργια «γενιά» του Jeep Grand Cherokee, η οποία θα βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio», η οποία, ως τώρα, έχει χρησιμοποιηθεί στις Alfa Romeo Giulia και Stelvio καθώς και στη Maserati Levante. Την ίδια χρονιά, η αμερικανική εταιρεία θα παρουσιάσει και τις Plug-in Hybrid εκδόσεις των Jeep Wagonner και Grand Wagoneer ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο καινούργιο μοντέλο της Jeep.