Νέο ιδιοκτήτη αναζητά ένα σπάνιο Subaru Impreza STi


Ένα σπανιότατο Subaru Impreza B22 STi πωλείται στη Μ. Βρετανία προσελκύοντας το ενδιαφέρον των φίλων της ιαπωνικής φίρμας και όχι μόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2019

Ένα από τα 424 Subaru Impreza B22 STi που παράχθηκαν ποτέ πωλείται στη Μ. Βρετανία ξυπνώντας μνήμες από το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της ιαπωνικής φίρμας.

Η σπανιότερη, έως σήμερα, έκδοση του Impeza δημιουργήθηκε το 1998 με αφορμή την κατάκτηση τριών διαδοχικών τίτλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από τη Subaru, η οποία εκείνη τη χρονιά γιόρταζε και τα τεσσαρακοστά της γενέθλια.

Κάτω από το καπό του τοποθετήθηκε ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 2.212 κ.εκ., την ανάρτηση επιμελήθηκε η Bilstein, ενώ την απαραίτητη αναβάθμιση δέχθηκε και το σύστημα πέδησης το οποίο αποτελείται από τετραπίστονες δαγκάνες στον μπροστινό άξονα και διπίστονες στον πίσω.

Οι 280 ίπποι και τα 363 Nm ροπής καταλήγουν μέσω του κεντρικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης στους τέσσερις τροχούς, φροντίζοντας ώστε Impreza να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε σχεδόν έξι δευτερόλεπτα.

Το Subaru Impreza B22 STi με αριθμό πλαισίου 196 και μόλις 25.000 μίλια στο οδόμετρό του πωλείται έναντι 116.000 ευρώ, τιμή που δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα υψηλή σε σχέση με την κατάσταση και τη σπανιότητα του αυτοκινήτου.