Προς πώληση ένα σπάνιο Subaru Impreza 22B STi


Στην τιμή των 145.000 δολαρίων προσφέρεται προς πώληση μια σπάνια έκδοση του Subaru Impreza STi, υπενθυμίζοντας σε όλους το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της ιαπωνικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2019

Δημιουργήθηκε το 1998 με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της Subaru καθώς και την κατάκτηση τριών διαδοχικών τίτλων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, παραπέμποντας περισσότερο από κάθε άλλη έκδοση του Impreza στην τότε αγωνιστική εκδοχή του αυτοκινήτου.

Ο λόγος για το Impreza 22B STi, την πιο σπάνια και ποθητή έκδοση ενός τετράτροχου που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πέρα από τη δεδομένη ούτως ή άλλως σπανιότητά του -ο αριθμός των αντιτύπων που παράχθηκε δεν ξεπέρασε τα 399 τα οποία εξαντλήθηκαν εντός 48 ωρών- το συγκεκριμένο Impreza 22B STi διακρίνεται και για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Τα μόλις 25.000 μίλια που έχουν προστεθεί στο οδόμετρό του δικαιολογούν εν μέρει το υψηλό τίμημα που απαιτείται ώστε το συγκεκριμένο Impreza να βρει τον επόμενο ιδιοκτήτη του.

Τα 145.000 δολάρια, λοιπόν, μπορεί να ακούγονται πολλά για ένα Subaru είκοσι ετών, ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς την ιδιαιτερότητα του αυτοκινήτου, η οποία δεν προκύπτει αποκλειστικά τον σχεδιασμό του αμαξώματος και ειδικότερα την απουσία πίσω θυρών, αλλά και από τα αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη του.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τον boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,2 λίτρων και απόδοσης 280 ίππων, το ενισχυμένο σύστημα μετάδοσης, το κοντό σε κλιμάκωση μηχανικό κιβώτιο, τα μεγαλύτερα σε διάσταση φρένα και την ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή.